Zanimljivosti

Život u četrdesetima: Razdoblje kada žene procvetavaju…

“Prava avantura života počinje u 40-ima: Sve pre toga su samo pripreme!” – C.G. Jung

Svim ženama koje su starije od 40 godina: Naslonite se i klimajte glavom. Svim ženama koje su mlađe od 40 godina: Naslonite se i dobro slušajte. Svim muškarcima: Naslonite se i prihvatite ovo onako kako jest, prenosi portal uspesnazena.com.

Ovo je preuzeto iz emisije Andyja Rooneya “60 Minutes” s CBS-a. Andy Rooney izjavljuje: Što sam stariji, to više cenim žene starije od 40 godina. Evo nekoliko razloga: Žena starija od 40 godina nikada vas neće probuditi usred noći da bi vas pitala: “O čemu trenutno razmišljaš?” … Jednostavno je ne zanima.

Kada žena starija od 40 godina nije zainteresovana za gledanje utakmice, neće samo sjediti pored tebe kukajući. Ona će se posvetiti nečem drugom, nečem što je stvarno veseli. A često je to nešto znatno uzbudljivije od same utakmice.

Žena starija od 40 godina ima dovoljno samopouzdanja da zna tko je, što je, i što želi, uključujući i od koga želi. Većina žena starijih od 40 godina nije preokupirana time što drugi misle o njima. One zrače ponosom i rijetko će izazvati scenu na društvenom događaju.

Ali ako si to zaslužio, neće oklijevati da te kazni. S godinama, žene postaju gotovo vidovite. Ženi starijoj od 40 godina ne trebaš govoriti o tome što si napravio – ona već zna! Žena starija od 40 izgleda izvanredno kada stavi jarko crveni ruž, što se ne može reći za većinu mlađih žena.

Starije žene su sigurnije, iskrenije i otvorenije. One će ti reći u lice kada se ponašaš kao idiot. Nikada se ne moraš pitati gdje stojiš kod nje. Da, postoji mnogo razloga zašto poštujemo žene starije od 40 godina.

Na žalost, ponekad obratno ne vrijedi… Na svaku sjajnu, inteligentnu, privlačnu ženu stariju od 40 često dolazi jedan “ostatak nečijeg” debelog trbuha u žutim šorcama, koji zbog dvadesetdvogodišnje konobarice pravi majmuna od sebe.

Izvor:infopult.info

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button