Menu Close

Kako jasno dati muškarcu do znanja da gubi vašu pažnju – Dela govore jače od reči…

Ne želite prekinuti s partnerom jer još uvijek gajite ljubav prema njemu, ali osjećate da nije u mogućnosti ispuniti vaše potrebe za srećom? Kako mu jasno staviti do znanja da gubi vašu naklonost i da trenutna situacija ne može trajati beskonačno?

U ljubavi uvijek djeluje jedan princip – kada se jedan partner udalji, drugi trči za njim. Razmislite u kojoj ste ulozi u vašem odnosu. Da li ste vi onaj koji se povukao ili onaj koji žuri za partnerom? Ako osjećate da vas partner gubi, važno je pronaći način da mu to subtilno pokažete.

Možda ste već pokušali izraziti svoje osjećaje riječima, izjaviti da želite više iz veze, no shvatite da mnogi ljudi ne uzimaju riječi ozbiljno. Često misle: “To su samo riječi, promijenit će se”, sve dok im ne pokažete konkretnim djelima koliko ozbiljno shvaćate svoje namjere.

Dakle, kad osjećate da vam partner ne pruža dovoljno i da vas polako gubi – pokažite mu to. Uskratite mu sve ono što voli da od vas dobije. Pokažite ravnodušnost koju ste od njega često dobijali. Kada ne želi da ide sa vama na neka mjesta gdje ga pozovete otidite sami, a zatim mu ispričajte kako je sjajno bilo.

Pokažite mu da imate bogat život i pored njega, to će ga navesti da se više potrudi da bude dio tog vašeg života. Ne obasipajte ga pitanjima zašto se ne mijenja, kada će postati bolji, kada će vam pružiti više… Tako ga samo zamarate.

Možda riječi neće imati velik utjecaj, ali vaša djela će ga potaknuti na razmišljanje o tome zašto vas gubi. Dajte mu do znanja da ste sposobni otići u bilo kojem trenutku, ne osvrćući se. Pokažite mu da možete zamisliti život bez njega i da niste ovisni o njemu. Ovo će ga motivirati da se više potrudi kako bi vas zadržao na ispravan način.

Izvor:pult24.info

Vezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *