Menu Close

Zašto bi partner trebao biti najvažnija osoba u vašem životu – Drugi prolaznici, on ostaje zauvijek…

Mnogi razvodi u današnjem društvu proizlaze iz nedostatka potpunog razumijevanja da su partneri srodne duše prije nego što su stupili u brak.

Kada žena pristane da se uda, to znači da pristaje da bude za muža u svemu. Ona postaje vjerni pratilac svog muškarca, čuvar ognjišta, oslonac, ljubav i briga. A šta je sa muškarcima? Muškarci takođe treba da shvate da ako oni ožene ženu, ona postaje njihov životni partner.

Izboru supružnika mora se pristupiti svjesno, pažljivo razmotrivši sve. Ona postaje osoba koja je sa čovjekom tokom cijelog svog života, ruku pod ruku, do posljednjeg dana. Zato muškarci treba da znaju da supružnik bi trebao da bude bitniji od sljedećih osoba:

Djeca: Da, djeca su važna. Njihov dolazak u porodicu jest važan događaj u životu roditelja. Međutim, čitav život supružnika ne bi trebao biti posvećen isključivo njima! Ako muškarac ne stavi suprugu na prvo mjesto, neće imati njegovanu, lijepu i zdravu djecu.

Pored toga, valja se sjetiti da će djeca jednog dana odrasti i otići, a čovjek će ostati sam sa svojom izabranicom! Druge žene: Krize se javljaju u bilo kojem paru, i važno je u teškim periodima ne podleći razvratu. Najvažnije je izdržati sve dostojanstveno i časno izaći iz samih ovih kriza.

Razmislite, malo je vjerojatno da će neka druga žena biti bolja od vaše žene. Život i ljubav su potpuno različite stvari. Varanje nije zadovoljenje potreba, već prava izdaja, ovo je prljavština, ovo je ponižavanje supružnika. Mama: Koliko god to nekome zvučalo čudno, mama je nesumnjivo jedna od najvažnijih osoba u životu svake osobe!

Ali vi niste mamin dječak i moramo se sjetiti da je pupčana vrpca već dugo presječena. Kao i ranije, trebali biste pokazivati razumijevanje i poštovanje prema roditeljima, ali imajte na umu da mama nikada ne bi trebala biti superiornija od supružnika!

Prijatelji: Sa ljudima možete biti prijatelji od djetinjstva, ali supruga je potpuno drugačija. Nitko vas ne prisiljava da izaberete jednog, ali vrijedi zapamtiti da je vaš supružnik iznad prijatelja. On je vaš pratilac. Prijatelji mogu dolaziti i odlaziti, ali vaš supružnik ostaje.

Izvor:pult24.info

Vezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *