Menu Close

Visoka moda nije presudna za elegantan izgled – 4 Coco Chanelova pravila za sofisticiran stil…

Svako od nas želi izgledati besprijekorno, a da pri tome ne mora potrošiti mnogo novca. Čak i uz ograničene mogućnosti, postizanje savršenog izgleda nije toliko teško kao što se može činiti na prvi pogled.

“Izgledati stilski” i “oblačiti se skupo” nisu isto. Slijedeći 4 pravila Coco Chanel, možete postići savršen izgled uz malo novca.

1.Samo dobro skrojena haljina od kvalitetnog materijala dobro pristaje; Nemaju svi priliku ili mogućnost da si sašiju haljinu po mjeri ili kupe u skupom butiku.

Ipak, prilikom svake kupovine morate provjeriti nekoliko stvari kako biste bili sigurni da je odjeća koju kupujete kvalitetna. Provjerite šavove, patentne zatvarače i ukrase. Također, obratite pažnju na kroj i materijal.

Sigurno vam se često desilo da vidite neku haljinu koja je savršena, ali kada je obučete vidite da to nije to i da vam ne pristaje onako kako ste mislili da će vam stajati.

2. U skupoj odjeći možete izgledati jeftino; Odjeća treba naglasiti dostojanstvo i prirodnu ljepotu, a ne zasjenjivati vas.

Jednostavan kroj, minimum ukrasa, dužina do koljena ili nešto niže i imate savršen izgled. Danas možete naći mnogo takvih modela po pristupačnim cijenama. Jedan od principa velike Coco je da kada birate haljinu morate razmisliti da li u njoj možete ići u pozorište.

Radi 100%. Odabirom haljine po ovom principu nikada nećete pogriješiti.

3.Ne pretjerujte sa zlatom; I bez nakita možete izgledati impresivno i veoma atraktivno. Dovoljan je samo jedan mali detalj, kao što su kožne rukavice i torbica koja uopšte ne mora biti skupa.

Postoje vrlo elegantni modeli od eko kože. Glavno je da takva torba ne pokazuje lažne logotipe poznatih marki.

4.Miris i šminka su jako važni; Nije uopšte važno da imate skup i jak miris, važno je da odaberete onaj koji vama najbolje odgovara.

Miris je ono po čemu se žena pamti, imajte to na umu. Lagani make-up jednako je nužan za elegantnu damu kao i miris. Imajte na umu da nijedno odijelo, čak ni ono najskuplje, neće nesretnu ženu učiniti elegantnom. Ne morate trošiti previše novca na kozmetičke tretmane i uljepšavanje jer briga o sebi započinje u duši.

Izvor:infopult.info

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *