Menu Close

Ako više niste privučeni svog partnera, ostanak u vezi može biti motivisan pogrešnim razlozima: Psihologija zadovoljstva u odnosima…

Ako se nalazite u vezi koja ne donosi sreću, možda živite tuđi život i zaglavili ste u bespućima koji ne vode nikuda.

Ponekad se pridružujemo nekome samo zbog udobnosti ili straha od samoće. Međutim, veza ne funkcioniše na taj način. Važno je prekinuti vezu koja ne donosi potpunu radost i u kojoj ostajemo izvan naše autentične želje, već zbog vanjskih okolnosti.

U nastavku su navedeni neki od najčešćih znakova koji ukazuju da vaš partner možda ne ispunjava vaše potrebe i da je vrijeme za novo poglavlje u vašem životu. Ako primijetite ove znakove u svojoj vezi, važno je razmisliti o daljnjim koracima. Pronalaženje zajedničkog jezika postaje sve teže:

Vi i vaš partner niste više na istoj valnoj dužini, pa prestajete da se slažete oko mnogo stvari. Stalno se svađate i raspravljate. Vjerovatno ste se već počeli pitati vrijedi li uopšte održavati ovu vezu, zar ne? Sve manje vremena provodite sa partnerom:

Radije ga provodite sa prijateljima ili porodicom. Sve se više udaljavate od partnera, a za to postoje razlozi. Ovaj jaz između vas ne može se zanemariti. Čini vam se da vas ova veza doslovno iscrpljuje. Toksična veza se odražava i na čovjekovo fizičko stanje.

Ako se nalazite u takvoj vezi, možda osjećate kako gubite kompas ili kao da nemate motivaciju ni za šta. Nije neobično da ljudi postanu depresivni kada su u lošoj vezi. Što više vremena provodite sa svojim partnerom, to se osjećate sve iscrpljenije. Je li to nešto što zaista želite za sebe?

Osjećate da više niste privučeni svom partneru kao prije. Kada iskra nestane, s njom nestaje i vaša privlačnost prema partneru. Ljubav i strast su osnova vaše veze. To je ono što vas podstiče kroz sve konflikte, svađe i udaljenosti… Bez toga, rizikujete da se brzo udaljite i da se osjećate sve manje povezani.

Izvor:pult24.info

Vezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *