Menu Close

Proces starenja kod žena počinje primjetnim promjenama u ponašanju: Mudrost psihologa…

Starost je neizbježan dio životnog ciklusa koji pogađa svakoga od nas. Često se smatra da su sijeda kosa, bore te suha i manje elastična koža tipični znakovi starenja. Međutim, njemački pisac i stručnjak za žensku psihologiju, Erich Maria Remarque, ima drugačije mišljenje.

Prema njegovom mišljenju, žena počinje stariti kad počne prikrivati svoje nedostatke. Mnoge se žene trude zamaskirati svoje prave godine kroz estetske tretmane i korekcije, no to nije nužno. Bitno je zadržati mladenački duh i brinuti se za sebe na način koji odražava naše unutarnje stanje.

Naša se godina može očitovati kroz hod, govor, glas i ponašanje, pa je stoga važno održavati zdrav način života, držati se uspravno, biti ponosan na sebe, izbjegavati stres i ne pušiti kako bismo sačuvali naš glas. Pokušaji skrivanja godina su uzaludni i mogu biti smiješni.

Godine ne bi trebale biti razlog da prestanemo brinuti se za sebe. Njegujte tijelo i kožu koristeći nježne kreme, neutralnu šminku i kvalitetnu kozmetiku. Nema potrebe za vulgarnošću; umjesto toga, trebali bismo biti ponosni na naše godine i prihvatiti ih kao dio našeg iskustva i mudrosti. Na kraju krajeva, godine su samo broj, nešto što ne bi trebalo definirati naše živote, već se trebamo usredotočiti na ono što je zaista važno.

Izvor: svezazenu.net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *