Menu Close

6 STRATEGIJA ZA PREVAZILAŽENJE STRAHA OD STARENJA: Pronađite ljubav, pratite trendove i ostanite aktivni…

Starenje je neizbežno, ali mnogi se suočavaju sa strahom od tog procesa. Vera Krasivaja, psihološkinja i autorka kurseva o prirodnom podmlađivanju lica i tela, deli savete za suočavanje sa brigama koje donose godine i življenje punim plućima.

1.Ne upoređujte se sa drugima: Stalno upoređivanje sa mlađim osobama može izazvati loše raspoloženje i anksioznost. Zapamtite da svako ima svoje jedinstvene kvalitete i da ste vredni poštovanja. Fokusirajte se na svoje pozitivne aspekte i cenite svoje jedinstvene osobine.

2.Isprobajte nove stvari: Aktivnosti koje izazivaju mentalnu i fizičku stimulaciju mogu pomoći u prevazilaženju straha od starenja. Učenje novih veština, hobija i upoznavanje novih ljudi mogu vas održati mentalno aktivnim i samopouzdanim. Ovo takođe može smanjiti anksioznost i omogućiti vam da se fokusirate na pozitivne aspekte života.

3.Pratite modne trendove: Umesto da verujete u zabludu da starenjem postajete nevidljivi, iskoristite modu kao sredstvo izražavanja. Odeća koja odražava vašu individualnost i stil može vam pomoći da se osećate samopouzdano i privlačno. Birajte odeću i dodatke koji naglašavaju vaše prednosti i doprinose vašem samopoštovanju. Nemojte se bojati eksperimentisanja – promene i raznolikost mogu vas održati vitalnim i srećnim.

4.Saznajte šta sprečava vašu ljubav prema sebi: Strah od gubitka privlačnosti, nezadovoljstvo izgledom i osećaj bespomoćnosti mogu biti uzroci straha od starenja. Redovna briga o sebi može vam pomoći da prihvatite proces starenja i razvijete ljubav prema sebi. Identifikujte aspekte svog izgleda koji vam smetaju i razmislite o tome kako ih možete poboljšati ili prihvatiti. Važno je zapamtiti da imate kontrolu nad mnogim aspectima svog života, uključujući i vaš izgled. Razmislite o tome kako možete poboljšati svoje fizičko zdravlje i izgled, bilo kroz vežbanje, ishranu ili kozmetičke procedure, uz savet stručnjaka koji vam mogu pomoći da pravilno planirate svoje korake.

5.Održavajte želju za partnerskim odnosom: Važno je da se osećate privlačno i poželjno bez obzira na svoj životni period. Žene koje misle da su prestare za romantične veze mogu se osećati usamljeno i izgubiti interesovanje za život. Nastavite da se zaljubljujete, izlazite na sastanke i, ako ste u vezi ili braku, budite otvoreni za nova iskustva i iznenađenja. Kada se osećate voljeno i potrebno, strah od usamljenosti u starosti postaje manje prisutan.

6.Ne zanemarujte svoje snove: Ponekad strah od starenja proizilazi iz anksioznosti zbog neostvarenih snova. Kada shvatimo da možda nemamo dovoljno vremena da ostvarimo svoje ciljeve, javlja se anksioznost. Važno je zabeležiti sve svoje snove, pa čak i one najluđe. Razmislite o koracima koje možete preduzeti da biste ostvarili svoje ciljeve i počnite s njihovim ostvarivanjem odmah.

Izvor: Sensa

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *