Menu Close

KAKO PREKRATITI OPSESIVNE MISLI PRE SPAVANJA: Ako vas muče misli i imate problema sa spavanjem, isprobajte ove 5 saveta…

Da li imate problema sa zaspivanjem zbog preteranih misli? Opsesivne misli pred spavanje mogu poremetiti rutinu spavanja i uzrokovati nesanicu. Ove misli često su povezane sa stresom ili anksioznošću koja se manifestuje kada se um smiruje pred spavanje, što rezultira razmišljanjem o obavezama i planovima za sutra.

Evo nekoliko psiholoških saveta kako se osloboditi opsesivnih misli pre spavanja:

Zapisivanje misli: Ako vam glava noću vrvi mislima, pokušajte ih zapisati. Vođenje dnevnika može pomoći da se oslobodite preteranih razmišljanja i poboljšate kvalitet sna.

Opustite se pre spavanja: Uvedite umirujući ritual sat vremena pre spavanja. To može uključivati slušanje opuštajuće muzike, čitanje knjige ili vežbe disanja.

Izbegavajte ekrane: Sat vremena pre spavanja, udaljite se od elektronskih uređaja. Plavo svetlo koje emituju ekrani može ometati san i izazvati nesanicu.

Nemojte se prisiljavati na spavanje: Pokušajte ne forsirati spavanje. Što više pokušavate zaspati, to će vam biti teže. Ako se ne možete smiriti, ustanite iz kreveta i radite nešto opuštajuće dok se ne osećate pospano.

Prisilite se da ostanete budni: Umesto da se borite za san, pokušajte ostati budni. Ovo može smanjiti anksioznost i omogućiti vam da se opustite. Nakon nekog vremena, kada osetite pospanost, vratite se u krevet i pokušajte zaspati.

Izvor:Sensa

Vezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *