Menu Close

Univerzum Vam Pruža Onoga Koga Trebate, Ne Onoga Koga Želite, U Tom Trenutku…

Svi mislimo da znamo što je najbolje za nas. Sigurna sam, kao i vi, da bi naši životi bili savršeni da okolnosti to dopuste. Međutim, rijetko kada stvari idu glatko onako kako smo zamislili. Zašto je to tako?

Zašto se toliko dobrih stvari događa dobrim ljudima, čak i kada nisu učinili ništa da to zasluže? Ponekad tako čeznemo za nečim ili nekim, ali to jednostavno ne dolazi u naše živote. To je posebno izraženo u ljubavi: želimo određenu osobu, vjerujemo da nam ta osoba savršeno odgovara, da će nas samo ona usrećiti.

Učinimo sve što je u našoj moći, ali jednostavno ne možemo dobiti tu osobu. Koliko god se trudili, ne možemo je osvojiti. Stoga vas potičem da pažljivo razmislite o svim situacijama kada ste nekoga izgubili, uvjereni da je to najgora stvar koja vam se mogla dogoditi.

Tako da se sjećate svih rastanaka kad ste mislili da je to za vas smak svjeta. Svih onih trenutaka kada ste kasnije shvatili da je taj prekid bio najbolja moguća stvar, jer se ta osoba bila toksična.

Sva bolna iskustva pretvorila su se u dragocjene životne lekcije koje su vam pomogle da postanete bolji. Zato, umjesto da se molite Bogu da vam da osobu koju želite, molite se za onu koja vam stvarno treba, čak i ako to ne shvatate.

Univerzum ima svoj plan i uvijek zna što je najbolje za vas. Svaka osoba koja ulazi u vaš život nosi sa sobom neki razlog: da vas nauči nečemu, da vas oblikuje i ojača, da vam pomogne u rastu. Zapamtite da u svakoj lošoj situaciji postoji nešto dobro. Sve se dešava s razlogom. Ne gubite vjeru i nadu da ćete susresti onoga koji je najbolji za vas.

Izvor:infopult.info

Vezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *