Menu Close

Šutnjom se ne spašava veza niti zadržava muškarac: Pravila za očuvanje veze kroz adekvatnu komunikaciju…

Problemi, posebno ljubavni, neće se riješiti šutnjom. Jedino kroz aktivnu komunikaciju možete poboljšati stvari.

Mnogi ljubavni odnosi se raspadaju zbog nedostatka komunikacije, a često dolazi do iznenađenja jer se pokušava šutnjom rešiti sve probleme. Kada prekinete s muškarcem koga još uvek volite, počinjete razmišljati o tome kako ga povratiti.

Je li uopšte moguće zauvek osvojiti muškarca? Neki sugerišu da biste trebali početi ignorisati i prestati reagovati na stvari koje vas nerviraju. Međutim, to nije efikasan pristup jer šutnjom nećete postići ništa, a možete ostaviti pogrešan utisak.

Tako će vaš partner pomisliti da ste ravnodušni, nezainteresovani, da je pobjednik u svakoj raspravi i da nikada nemate ništa pametno za reći. Vaša šutnja će samo učiniti da se više udaljite jedno od drugog. Zbog vaše šutnje nedostajete svom muškarcu.

Ako ne ostvarite zdravu komunikaciju sa njim, počeće razmišljati o vašim osjećajima i preispitivati vašu vezu. Htio on to ili ne, svakakva će mu se pitanja pojaviti u glavi. Vaša šutnja navodi muškarca da preispituje razne stvari, jer on ne zna šta se nalazi u vašoj glavi.

Takođe, vaša šutnja ne odražava snagu, samopouzdanje ili želju da sačuvate vezu. Umesto toga, pokazuje nesigurnost ili strah od gubitka vašeg muškarca. Šta raditi ako se nalazite u periodu “tišine” ili ako ste više navikli šuteti nego izražavati svoje osećaje? Evo 3 važne lekcije koje treba naučiti:

Prva lekcija je shvatanje da imate pravo izraziti sve što mislite i osećate, čak i ako mislite da to može ugroziti vezu ili povrediti partnera.

Druga lekcija je ne dozvoliti partneru da nagađa šta vas muči, jer će često doneti netačne pretpostavke.

Treća lekcija je učenje konstruktivnog raspravljanja. To podrazumeva vrstu rasprave u kojoj partneri pažljivo slušaju jedno drugo i traže načine da udovolje jedno drugome, a da pri tome ne nanose štetu sebi. Ove tri ključne lekcije su ključne za izgradnju stabilnog odnosa među partnerima. Što ih pre usvojite, to će vaša veza biti bolja.

Izvor:pult24.info

Vezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *