Menu Close

Zašto mijenjati sebe da biste se dopali muškarcu kada možete promijeniti njega…

Promjene su neizostavan dio života i često su korisne. One nas podstiču na lični rast i napredak.

Kao ljudi, neprestano se razvijamo, i to je sasvim prirodno. Osoba u koju ste zaljubljeni neće ostati ista zauvijek, i to je u redu. Ljubav zahtijeva prirodne promjene, ali ne forsirane. Ljubav nije tražiti od partnera da se promijeni.

Isto tako, ljubav nije tražiti nekoga tko će se promijeniti ili se već mijenja samo da bi bio savršen za vas. Ovaj princip vrijedi i u suprotnom smjeru: Onaj tko vas voli ne bi trebao tražiti da se mijenjate zbog njega ili vaše veze.

Ne biste se trebali promijeniti radi nečijih shvatanja, perspektive ili bilo kojeg drugog razloga. Većina muškaraca želi ženu koja zna šta želi, koja je sigurna u sebe, koja ima zacrtani cilj u životu i drži ga se, koja je emocionalno stabilna i kojoj je partner samo jedna stavka u životu, a ne cijeli svijet.

Žena ne bi trebala postajati snažna, hrabra i neustrašiva samo da bi je muškarci zapazili. Ne, ona to mora biti zbog sebe same. Sebe mora staviti na prvo mjesto: svoje obrazovanje, svoj posao, svoju porodicu i prijatelje, i svoj vanjski izgled.

Svoj izgled bi trebali njegovati i mijenjati isključivo zbog sebe, a ne zbog društvenih normi, muškaraca ili onoga što nam mediji sugeriraju. Svi bismo trebali svakodnevno raditi na sebi, ali samo zbog sebe i nikoga drugog.

Ako želite nešto učiniti, nemojte oklijevati; ostvarite svoje želje, napravite tetovažu koju ste dugo željeli, krenite na putovanje koje vam je oduvijek privlačno, preselite se u drugi grad ili državu – sve to možete učiniti za sebe.

Izvor:pult24.info

Vezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *