Zanimljivosti

Kako se nositi s SIMPATIJOM prema kolegi? Korisni saveti za radno okruženje!…

Ako ne upoznate svoju srodnu dušu tokom studiranja na koledžu, nema razloga za brigu. Uvek postoji još jedno mesto gde biste mogli sresti muškarca iz svojih snova, a to mesto je radno okruženje.

Romantični odnosi na radnom mestu definitivno su kontroverzna tema. Postoje ljudi koji smatraju da posao i lični život treba držati odvojenim, dok drugi ne vide to kao veliki problem.

Pitanje vezano za odnose na poslu još uvek nema jasan odgovor, pa se rasprava nastavlja. Kao i u svemu ostalom u životu, preduzimanje rizika je neophodno kako biste saznali kakav će biti ishod.

Ako vas privlači kolega s posla, postoje neki koraci koje možete preduzeti kako biste se suočili s tom simpatijom.

Proverite da li je to dozvoljeno

Mnoge kompanije imaju pravila koja regulišu ljubavne veze među zaposlenima. Pre nego što se upustite u odnos s kolegom, važno je proveriti da li vaša firma dozvoljava takve veze. Ne želite da se suočite s problemima nakon što već krenete s vezom.

Postavite sebi ključna pitanja

Odgovorite iskreno na pitanja koja se odnose na vašu karijeru i radno okruženje. Razmislite o tome kako će vaša veza uticati na radnu atmosferu i produktivnost. Ako radite blisko sa kolegom ili ste na istom odeljenju, odnos može uticati na profesionalni deo vašeg života.

Otkrijte njegovu zainteresovanost

Pre nego što pređete na sledeći korak, bilo bi dobro razumeti da li je vaša simpatija međusobna. Pokušajte uočiti znakove koji ukazuju na njegovu zainteresovanost. Ako primećujete da često dolazi do vašeg stola ili traži razgovor s vama, to bi mogao biti znak da je zainteresovan.

Flertujte s merom

Važno je ne preterivati s flertovanjem kako biste izbegli da drugi primete. Budući da ste na radnom mestu, neophodno je to imati na umu. Ipak, umeren flert može dati do znanja da vam je stalo, a istovremeno zadržati profesionalnost. Ako ste spremni preuzeti rizik, potrudite se da svakodnevno izgledate najbolje na poslu. Ponudite mu kafu kad već idete po svoju, pitajte ga o vikendu i generalno pokažite interesovanje za njegov život. Male gestove će brzo primetiti.

Nemojte praviti prvi korak

Preuzimanje inicijative u flertu na poslu može nositi veliki rizik. Ako se ispostavi da niste uzvraćeni, to može rezultirati neprijatnom situacijom, posebno jer ćete svakodnevno sresti tu osobu. Ako radite u bliskom timu, ova situacija može postati još neugodnija. Da biste izbegli takve neprijatnosti, možda je bolje sačekati i videti ima li reciprociteta pre nego što preduzmete konkretne korake.

Izvor: Ženski magazin

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button