Zanimljivosti

Tri Uobičajena Razloga za Razlaz u Dugim Vezama i Brakovima…

Džef Ginter, stručnjak za bračno savetovanje iz Portlanda, redovno deli korisne savete parovima putem svojih društvenih mreža, kao i zapažanja koja je stekao kroz sprovođenje terapija.

On je podelio sa svojim pratiocima tri najčešća razloga zbog kojih dolazi do završetka dugih veza, a ove razloge je identifikovao na osnovu svog iskustva rada sa parovima.

Gubitak sitnica

U određenom trenutku, parovi prestaju da neguju male gestove koji su ih približavali, što može ozbiljno narušiti vezu.

“Komplimenti nestaju, flert opada, dodiri postaju ređi, a kvalitetno provedeno vreme se smanjuje. Parovi počinju ličiti na cimere koji se slučajno sreću u hodniku”, objasnio je terapeut, dodajući da u takvim situacijama udaljenost između partnera postaje toliko velika da popravka veze izgleda teško izvodljiva ili su možda već emotivno krenuli različitim putem.

Nagomilavanje nerešenih problema

Previše nerešenih konflikata, u kojima isti problem neprestano izbija na površinu bez adekvatnog rešenja ili poboljšanja, vodi ka osećaju ljutnje, prezira i emocionalnog iscrpljivanja.

To znači da kada se čak i najmanji problem pojavi, osoba može pomisliti, “Evo ga opet,” i povući se. U takvim trenucima, rešavanje problema može delovati kao preveliko emocionalno putovanje, navodi terapeut.

Udaljavanje

Tokom vremena, partneri se udaljavaju, što može dovesti do neočekivanih promena u vezi.

Terapeut objašnjava da se pojedinci razvijaju tokom vremena, iako se nadamo da ćemo i dalje ostati usklađeni jedno s drugim. Ipak, to nije uvek slučaj.

Ponekad se interesovanja, uverenja i potrebe partnera razvijaju u različitim smerovima, što na kraju može dovesti do nespojivosti. Prekid tada ne mora nužno biti rezultat nečije krivice i često je nepredvidiv.

Izvor: zadovoljna.hr

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button