Menu Close

KAKO DA PREPOZNATE DA JE ZALJUBLJEN U VAS: 10 nedvosmislenih znakova koje muškarac ne može da prikrije…

Postoji mnogo predrasuda o tome kako muškarci pokazuju zaljubljenost, a istina je da neki od njih odražavaju stvarnost, dok drugi to ne čine. Razmotrimo najčešće stereotipe i otkrijmo zanimljive psihološke činjenice o muškarcima koji su zaljubljeni. Mnogi od ovih znakova zaljubljenosti primenjuju se i na žene, mada postoje male razlike u ponašanju muškaraca i žena u ljubavi. Ove razlike mogu proizaći iz društvenih uloga koje se dodeljuju svakom polu ili imati biološke korene. Ako primetite većinu ovih psiholoških signala kod muškarca, verovatno je zaljubljen u vas.

10 zanimljivih psiholoških činjenica o muškarcima koji su zaljubljeni:

Muškarci se zaljubljuju brže od žena

Istraživanja pokazuju da dok ženama treba i do 15 dana da se zaljube, muškarci se zaljube za 8 sekundi. Nagađa se da je to zato što su žene opreznije jer se suočavaju sa većim rizikom ako se odluči za krivu osobu. Prvi utisak je važan, pogotovo kada su u pitanju muškarci i ljubav.

Ljubav ga čini boljim

Kažu da je istina da zaljubljenost može promeniti čoveka. Ljubav mijenja kemiju u mozgu i pomaže zaljubljenoj osobi da se riješi ovisnosti, bilo da se radi o cigaretama, alkoholu ili nekoj drugoj ovisnosti. S vremenom se hemija vašeg mozga vraća u normalu. Tamo bi moglo biti teže.

Gubitak apetita

Kada muškarac doživljava zaljubljenost, njegovo telo luči povećane količine hormona po imenu oksitocin, što može rezultirati smanjenjem apetita. Što je ljubav jača, to se više može primetiti smanjenje interesovanja za hranu.

Upotreba zajedničkih izraza

Izrazito koristi reči poput “mi” i “naš” umesto “ja” i “moje” u komunikaciji.

Teži razumevanju vaših osećanja

Zaljubljeni muškarac oseća se ispunjenim radošću i želi duboko razumeti vaša osećanja. Aktivno se trudi shvatiti šta vam donosi sreću.

Probuđeni zaštitnički instinkt

Muškarci prirodno pokazuju zaštitnički instinkt prema ženama koje vole. Posvećeni su pružanju sigurnosti i zaštite u svim situacijama.

Uvek pronađe vreme za vas

Istina je da će zaljubljeni muškarac nastojati da pronacđe vremena u svom životu, koliko god bio zauzet, da ga provede sa vama. Ako je muškarac zaljubljen u vas, možete biti sigurni da ste na vrhu njegove liste prioriteta.

Češće izlazi is svoje zone komfora

Zaljubljeni muškarac biće više nego spreman da izađe iz svoje zone komfora ako će mu pomoći da se dublje poveže sa vama. Visoki nivoi dopamina i druge ljubavne hemikalija podstiču njegovu novootkrivenu hrabrost.

Nervozniji su

Zaljubljeni muškarci često ispoljavaju određenu nervozu, što je sasvim normalno. Ovo proizlazi iz činjenice da zaljubljenost pokreće povećanu proizvodnju hormona stresa, poput kortizola. Na fizičkom nivou, organizam doživljava slične reakcije u situacijama zaljubljenosti i stresa.

Manje brinu o tuđem mišljenju

Svi smo skloni razmišljanju o tome kako nas drugi percipiraju. No, jedna od lepota ljubavi je ta što, što je neko više zaljubljen, manje mu je stalo do tuđih mišljenja. Ostali postaju nevažni, a jedina bitna prisutnost su vi i partner, čineći vas jedinim važnim osobama na ovom svetu.

Izvor: Sensa

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *