Menu Close

Koje osobine najčešće izazivaju nezadovoljstvo kod partnera?…

Svi nosimo svoje nesavršenosti, uključujući i gospodina “idealnog”!

Naravno, postoje aspekti koje možda ne volite u vezi sa svojim partnerom, iako su inače neverovatni.

Međutim, ključ je u tome da ne dozvolite da ovi aspekti postanu problem koji razdvaja vas dvoje.

Da bismo bolje razumeli ove izazove, potražili smo savete stručnjaka kako bi procenili uobičajene stvari koje klijenti ne vole kod svojih partnera i kako se ti problemi mogu rešiti u vezi…

Prijatelji s obe strane

U ozbiljnoj vezi, prihvatamo i prijatelje svog partnera u svoj život. Međutim, ovo može doneti radost, ali i dodatni stres i frustraciju.

Članica savetodavnog tima, Džordžina Starmer, deli savet: „Ovo ponekad donosi radost novih prijateljstava i avantura, ali može stvoriti stres ako vam se ne sviđaju partnerovi prijatelji ili način na koji se ponaša s njima.“

Da biste prevazišli ove izazove, Džordžina predlaže iskreno izražavanje osećanja partneru, budući da je ključno održavati otvorenu komunikaciju. Razgovarajte o svojim osećanjima, ali budite obazrivi da ne osuđujete partnerove prijatelje ili izbore.

Možda će biti korisno više vremena provesti s partnerovim prijateljima kako biste ih bolje upoznali, ili se oboje možete složiti da će svako imati vreme s vlastitim prijateljima, uz odvojeno vreme posvećeno vezi.

Ignorisanje vaših osećanja

Dr. Šarlot Vajtli primećuje da mnogi njeni klijenti dele osećaj da njihovi partneri ne pokazuju dovoljno interesovanja za njih ili njihova osećanja. Ovo može dovesti do usamljenosti, nepovezanosti i smanjenog osećaja sopstvene vrednosti.

„Ovo je uobičajeno u vezama gde partneri igraju ključnu ulogu u emocionalnom vezivanju. Bitno je da partneri pokažu interesovanje za jedno drugo i aktivno slušaju“, objašnjava dr. Vajtli.

Iako nemate potpunu kontrolu nad partnerovim reakcijama, možete preduzeti korake kako biste poboljšali situaciju. Dr. Vajtli preporučuje da, jednom nedeljno, posvetite vreme zajedničkom razgovoru o pozitivnim stvarima u vezi i onima koje biste želeli poboljšati.

„Rotirajte između izražavanja i slušanja kako biste se osigurali da oboje imate šansu da se izrazite i da vas partner ne prekida dok delite svoja osećanja usamljenosti i nepovezanosti“, dodaje ona.
Njihova Izražena Ljutnja

Iako postoje prihvatljivi i manje prihvatljivi načini izražavanja ljutnje u vezi, važno je razumeti da je ljutnja prirodna emocija koja se javlja u svim vezama.

Dr. Šarlot ističe: “Ljutnja je osnovna emocija koja služi da nas zaštiti od pretnji. Kada smo suočeni s ljutim partnerom, možemo osećati strah ili reagovati istom merom ljutnje, budući da su ovo osnovni mehanizmi preživljavanja.

Kada se ljutnja pojavi u vezi, ključno je stvoriti prostor za nju i pažljivo saslušati partnera. Možda ćete, izvan trenutka vreline, moći smireno sedeti zajedno i razgovarati o uzrocima besa, kako on utiče na oboje, te kako zajedno možete razviti strategije za prevazilaženje sukoba, kao što su šetnja, slušanje muzike ili druge aktivnosti koje smiruju.

Njihov Pristup Finansijama

Finansijska kompatibilnost možda nije najuzbudljiviji aspekt veze, ali je ključan za dugoročni uspeh.

“Dok razmišljamo o kompatibilnosti, obično mislimo na smisao za humor, zajedničke interese ili fizičku privlačnost, ali finansijska kompatibilnost često ostaje u senci”, kaže Džordžina.

Kako biste prevazišli eventualne nesuglasice u vezi sa novcem, preporučuje otvoren razgovor o finansijama kako biste bolje razumeli obostrane odnose prema novcu.

“To uključuje ne samo praktične aspekte poput zarađivanja, trošenja i pravljenja budžeta, već i emocionalni odnos prema novcu. Otvoreno razgovarajte o svojim finansijskim vrednostima, stavovima prema trošenju i kako možete zajedno upravljati finansijama”, savetuje Džordžina.

Njihova socijalna nespretnost

Dr Šarlot kaže da je ovo još jedna uobičajena pojava koju stalno viđa sa svojim klijentima.

„Klijenti često govore da se osećaju neprijatno zbog društvenog ponašanja svojih partnera sa prijateljima ili porodicom“, objašnjava ona. „Kada naš partner pogreši u društvu, može se osećati kao da želimo da se tlo otvori ispod nas.

„Ovo ima smisla ako razmislimo o tome koliko nam je važno da osećamo pripadnost, da smo deo društvenog plemena i koliko bismo se mogli osećati zabrinuto ako naš partner ne bude izabran za to pleme.“

Da biste prevazišli ovo, moraćete da zapamtite da morate da budete najveća navijačica svog partnera u društvenim situacijama.

„Prvo“, kaže dr Šarlot, „priznajte svoju nelagodnost i sramotu i zapamtite koliko je teško i komplikovano biti društveno ljudsko biće.

„Sledeće, pokušajte da se NE uklopite. Pogledajte šta će se desiti kada prihvatite osobine svog partnera, čak i ako imate predosećaj da neće biti dobro prihvaćene.

„Podsetite se da su čudnosti ono što nas čini zanimljivim i jedinstvenim. Zato sledeći put kada vaš partner ispriča vic sa vašim društvom kao publikom, pobrinite se da se najglasnije smejete, čak i ako ostatak sobe ćuti,” piše Metro.co.uk.

Izvor: 24sedam.rs

Vezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *