Menu Close

Pola sreće u vezi je sposobnost slušanja žene – Saveti iz psihologije odnosa…

Žene često osećaju potrebu da izraze svoje probleme i da pronađu nekoga ko će ih saslušati. Verovatno ste i vi doživeli trenutke kada ste želeli podeliti svoja osećanja i izraziti ono što vam leži na duši.

Kada se suočavate s problemima, šta vas najviše frustrira? Većinu ljudi iritira kada im neko daje savete ili pametuje bez prethodnog pitanja. Kada žena izrazi želju da je saslušate, a vi umesto toga pružate savete, ne ispunjavate njen zahtev. Ako je suočite s njenim greškama dok vam se obrati, možete povrediti njena osećanja.

Ako primetite da je napravila grešku tokom razgovora, bolje je iskreno joj to saopštiti, bez obzira na to koliko to može biti uvredljivo. Govoriti istinu pomaže joj da reši probleme s kojima se suočava. Nemojte misliti da je to nepravedno s vaše strane. Ako želi da je samo saslušate, posvetite joj pažnju bez bespotrebnog davanja saveta.

Takvi saveti lako se mogu pronaći na internetu i u novinama, a ako bi želela da je neko savetuje, to bi učinila bez vas. Za ženu je ključno da ne osuđujete njena osećanja. Na taj način, neće morati da vas ubedjuje u svoje stanovište i moći će slobodno objasniti šta se krije iza njenih misli i emocija.

Zamislite situaciju u kojoj žena napravi grešku u vezi sa svojom decom. Da li stvarno verujete da možete pružiti dovoljno dobar savet u vezi s njenim vlastitim detetom? Kakav će efekat imati ako joj stvorite osećaj krivice? Nećete joj pomoći, a mogući su čak i kontraproduktivni rezultati.

Postoji velika vjerovatnoća da će se javiti depresija, bol, uznemirenost. Kada se kaže da čovjek nema mnogo prijatelja, to znamo baš iz ovakvih situacija. Prijatelj je tu kada treba da sasluša i ćuti. Oni koji vam pametuju i misle da su za sve u pravu, nisu vam pravi prijatelji i to ćete shvatiti kad tad.

Samom pričom o problemu, možda shvatite uzrok i dođete sami do rješenja istog. Zato, prijatelji, kada vas žena zamoli da je saslušate, učinite to bez ikakvog pogovora. Ona će vam vratiti istom mjerom kada vam pomoć bude trebala.

Izvor:pult24.info

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *