Menu Close

Pokazatelji da osoba nije u stanju da voli: Kako prepoznati ljude koji vole samo iz koristi?…

Postoje ljudi koji ne cijene ljubav kao emociju, već je koriste isključivo radi lične koristi. U narednim redovima, identifikujte znakove koji ukazuju na osobe koje vole isključivo iz interesa.

1.SKLONOST KRIVNJENJU DRUGIH. Osoba koja nije sposobna za pravu ljubav često prebacuje odgovornost na druge za probleme koji se pojave. Izbjegava prepoznavanje vlastitih pogrešaka i preuzimanje odgovornosti.

2.IZBJEGAVANJE ODGOVORNOSTI ZA GREŠKE. Kao što smo već naglasili, osoba koja nije u stanju istinski voljeti neće preuzeti odgovornost za vlastite greške.

3.KONSTANTNO TRAŽENJE IZGOVORA. Oni ne žele priznati svoje greške i stoga smišljaju različite izgovore za svoje postupke, kao što je primjerice: “Pogriješio/la sam jer me stalno dovodite do nervoze!”

4. LAKO NAPUŠTA LJUDE. Bez ikakvog oklijevanja rješava se stvari koje su mu prestale biti zanimljive, a i prema ljudima se odnosi na isti način. Ravnodušan je prema osjećajima druge osobe, jer najvažnija stvar su njegova korist i zadovoljstvo.

5. NE ŽELI DA SE MIJENJA. Budući da osoba koja je daleko od ljubavi nije u stanju sagledati svoje probleme, ne vidi smisao u bilo kakvim promjenama.

6. NISU SPREMNI ZA KOMUNIKACIJU. Takva osoba u sebi nakuplja ogorčenje i nezadovoljstvo sve dok pritisak negativnih emocija ne postane nepodnošljiv.

7.NEZADOVOLJAN JE. Osobe koje nisu sposobne za pravu ljubav često se osjećaju nezadovoljno, a pravi razlog njihove nesreće leži u nedostatku samopoznavanja.

8.EGOCENTRIČAN JE. Sve se vrti oko njih, njihovih želja i interesa. Nisu voljni razumjeti sebe i dijeliti ono što imaju. Žele samo uzimati, uzimati, uzimati…

9.INFLEKSIBILAN JE. Sklon je predrasudama i negativnim stereotipima.

10.BRINE O TUĐEM MIŠLJENJU. Odobravanje drugih često im je važnije od potreba i zahtjeva partnera.

Izvor:pult24.info

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *