Menu Close

“Danas dolazi ‘VUČJI PUN MESEC’: Pogledajte kako će uticati na svaki horoskopski znak!…

Kao prvi puni mjesec u 2024. godini, “Vučji pun mjesec” predstavlja savršeno vrijeme da razjasnite svoje ciljeve i namjere za godinu koja je pred vama.

U astrologiji, puni mjeseci označavaju vrijeme kulminacije i ispunjenja. To je period kada su emocije i intuicija pojačane, omogućavajući vam jasniji uvid u stvari.

Danas, 25. siječnja 2024. godine, točno u 18:54 sati, Vučji puni mjesec će dostići vrhunac u Lavu, znaku kojim upravlja Sunce, vatrenom znaku usmjerenom na srce, poznatom po svojoj razigranoj energiji i žestini. Iako su puni mjeseci često poznati po izazivanju dramatičnih ili intenzivnih emocija, puni mjesec u siječnju 2024. poziva vas da izazovete sebe, oslobodite potisnute strahove i nesigurnosti koje ograničavaju vaš potencijal.

Budući da hrabri Lav simbolizira ego i srce, Vučji puni mjesec donosi sa sobom i saosećanje, velikodušnost, osnaživanje, ali i aspekte sebičnosti i pohlepe. Događaji koji su utjecali na vašu kreativnost i samoizražavanje tijekom prošlogodišnjeg mladog mjeseca u Lavu sada mogu doći do punog kruga. Značajne najave mogu se pojaviti i u industrijama povezanima s Lavom, poput glazbe, sporta, umjetnosti i zabave.

Kako biste se uskladili s ovom energijom, zaronite dublje u svoje želje i budite spremni na nužne promjene kako biste unijeli više radosti, strasti i sreće u svoje odnose, profesionalni život i svakodnevne rutine. Ovo je posebno važno ako često donosite odluke kako biste udovoljili drugima, a ne radili ono što je najbolje za vas.

Šta predstavlja vučji mesec?

Vučji mesec je naziv za prvi puni mjesec u godini. Puni mjesec nastaje kada Mjesec izgleda kao potpuno osvijetljen krug na nebu, a cijela njegova površina je vidljiva s Zemlje. Ovaj fenomen se događa kada je Mjesec direktno suprotan Suncu, sa Zemljom između, što rezultira reflektiranjem Sunčeve svjetlosti nazad prema nama. Puni mjesec obično se pojavljuje svakih 29,5 dana i ima značajnu ulogu u astrologiji i duhovnosti.

Zašto se naziva vučji mjesec?

Puni mjesec u januaru obično se naziva vučjim mjesecom. Prema Starom seljačkom almanahu, vjeruje se da potiče od različitih civilizacija gdje su vukovi tijekom zimskih mjeseci, kada su bili aktivni, često zavijali. Puni mjesec u januaru smatrao se vremenom kada su vukovi bili posebno glasni, što objašnjava naziv “vučji mjesec”.

Ovaj mjesec također je poznat kao “mjesec koji eksplodira od mraza” i “srednji mjesec” u domorodačkim kulturama, budući da vučji mjesec pada u središtu zimske sezone.

Januarski vučji mjesec po astrologiji pripada Lavu. Ovo je fiksni vatreni znak, što može rezultirati snažnom željom za izražavanjem i poduzimanjem hrabrih akcija. Ovaj romantični i bezbrižni puni mjesec također predstavlja izvrsno vrijeme za slavlje veza, prioritizaciju kreativnih projekata i njegovanje unutarnjeg djeteta. Važno je samo da ravnotežu pronađete između vatrenog entuzijazma i odgovornosti prema drugima. Neka ljubav prevlada!

Koje je duhovno značenje vučjeg meseca?

U sredini zime, pojavljuje se vučji mesec, simbol tišine i duboke introspekcije. Ovaj mesečev ciklus odražava moć i snagu vukova, često povezanih s intuicijom, vernosti i snažnom povezanošću s prirodom.

Dosežući vrhunac u vatrenom znaku Lava, ovogodišnji vučji mesec unosi snažne teme samoprihvatanja i izražavanja sebe. Ovo je vreme hrabrosti, igre, kreativnosti i izražavanja. Duho, vučji mesec u januaru 2024. izaziva vas da duboko živite svoju istinu, pružajući vam hrabrost da istražite nove stvari i izađete iz svoje zone udobnosti dok se pripremate za novo dvanaestomesečno putovanje.

Kako će vučji mesec uticati na svaki znak Zodijaka?

Ovan

Pojačajte romantiku u svom životu, ne samo u ljubavnim odnosima. S vučjim mesecom koji osvetljava vašu petu kuću razigranosti i uživanja, osetićete dodatnu inspiraciju da prevaziđete kreativne ili seksualne blokade koje možda doživljavate. Iskoristite ovaj vatreni lunarni period da se prepustite svojoj unutrašnjoj dečjoj radosti.

Bik

Budite hrabri i jasno postavite granice prema neželjenim gostima i zahtevima. Ova lunacija, koja jača samopouzdanje, podstiče vas da ostanete verni svojim granicama. Bikovi koji planiraju poboljšati svoj životni prostor ove godine mogu pronaći hrabrost za selidbu ili organizaciju domaće kancelarije. Zadržane emocije mogu isplivati na površinu, pa prakse poput meditacije i disanja mogu pomoći u smanjenju napetosti.

Blizanci

Govorite iz srca! Biti transparentan u vezi onoga što doživljavate i učite može otvoriti vrata novim mogućnostima i odnosima, posebno ako planirate proširenje svoje mreže ili istraživanje novog zanata ove godine. Iako možda osećate nelagodnost dok delite ranjive istine i koraknete izvan zone udobnosti, iskrena i direktna komunikacija oslobađa vas suvišnog razmišljanja. Razgovarajte o svojim osećajima. U redu je osloboditi se.

Rak

Vežbajte zahvalnost za ono što imate, otvarajući vrata za više obilja. Imajte to na umu ako se tokom ognjenog vučjeg meseca pojavi zabrinutost oko toga kako upravljate novcem i resursima. S obzirom na početak nove godine, iskoristite ovu moćnu lunaciju da preispitate svoje vrednosti i tokove prihoda. Da li je vreme za unapređenje, novi posao ili povišicu? Obavezno tražite tačno ono što želite!

Lav

Sve oči su trenutno uprte u vas, i to s razlogom. Prihvatite dodatnu pažnju koju nudi ovaj vatreni vučji mesec. Sada je važno vreme da pritisnete pauzu i odmaknete se od svakodnevnih izazova života i odnosa kako biste se sami uverili u svoj napredak od poslednjeg punog meseca u Lavu u februaru 2023. Na koja dostignuća ste najponosniji? Kako to možete podići na još viši nivo ove godine?

Devica (23. avgust – 22. septembar)

Ako ste osećali dodatnu umornost i tromost u poslednje vreme, to može biti rezultat postepenog delovanja dramatičnog vučjeg meseca. Ako osećate potrebu za više vremena i odmora nego obično, saslušajte svoje telo i pružite sebi samoću i prostor koji vam je potreban za obradu osetljivih emocija i nadoknadu dodatnog sna. Takođe, tokom ove vatrene lunacije, moguće je da se pojave emocionalne uspomene iz prošlosti. Budite strpljivi prema sebi i drugima.

Vaga

Kakve uzbudljive vesti spremate da podelite sa svojom zajednicom? Ako ste naporno radili iza kulisa, blistavi vučji mesec sada vas poziva da samouvereno pokažete svoje jedinstvene kreacije i darove svetu. Iako možda osećate iskušenje da promenite svoje ideje i izgled kako biste umirili druge, uzdržite se od toga da udovoljavate ljudima. Uklonite filter i dozvolite vašem sistemu podrške da upozna vas, jer vi ste dovoljni!

Škorpija

Stvari se zagrevaju na poslu, što može rezultirati povećanim poštovanjem, priznanjem ili odgovornostima u kancelariji. Zatražite podršku i pravite pauze kada je to potrebno, jer ovaj pun mesec sve se svodi na učenje svojih granica. Ako ne, možete iskusiti ekstremno sagorevanje. Razmislite o tome da započnete i završite dan radosnim aktivnostima koje će vam pomoći da ostanete prizemni i održite zdravu ravnotežu između posla i života. Idite dan po dan!

Strelac

Držite pasoš blizu, jer ovaj pun mesec aktivira vašu želju za avanturom. Bez obzira da li se upuštate u omiljenu međunarodnu destinaciju ili donosite kulturne vibracije, živopisni vučji mesec poziva vas da napravite praktične planove za ostvarivanje svojih uzvišenih snova. Strelčevi koji žele unaprediti svoje veštine takođe mogu završiti sertifikaciju ili diplomu otprilike u to vreme. Kako planirate podeliti mudrost koju ste stekli?

Jarac

Značajne promene su trenutno u igri. Budite nežni prema sebi dok prolazite kroz ove prelaze. Bez obzira da li radite na oslobađanju dugova, dajete prednost dubokom emocionalnom lečenju ili jednostavno ponovo otkrivate ono što vam donosi radost, proslavite svoj napredak od mladog meseca u Lavu u avgustu 2023. Prihvatanje gde se nalazite u svom procesu umesto da se opirete tome donosi snažne rezultate. Tempirajte se.

Vodolija

Upijajte dodatnu ljubav koja teče svojim putem. Ovaj požudni pun mesec se fokusira na vaše najbliže veze, što ga čini odličnim vremenom za planiranje se*si sastanka sa svojim partnerom ili organizaciju svečane rođendanske proslave sa bliskim prijateljima. Partnerstva se sada mogu testirati, pa imajte na umu žestoke nesuglasice. Usredsredite se na rešavanje sukoba umesto da se upuštate u nepotrebnu dramu.

Ribe

Osećate se rastrzano? Odvojite trenutak da usporite i usredsredite se tokom vučjeg meseca. Važno je vreme da se ponovo posvetite zdravim navikama koje podržavaju vaše mentalno, fizičko i emocionalno blagostanje. Ako niste sigurni odakle da počnete, razmislite o pridruživanju grupnom programu za pouzdane resurse i podršku. Obavezno pratite svoje rezultate. Pregledajte svoj napredak tokom mladog meseca u Lavu u avgustu 2023. godine, piše popsugar.com.

Izvor: 24sedam.rs

Vezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *