Menu Close

Tri Svakodnevna Rituala Koja SREĆNI PAROVI Obožavaju: Unesite ih u Vašu Rutinu sa Partnerom!…

U stabilnim vezama i brakovima uvek se javlja nada u dugotrajnu sreću. No, ponekad, čak i parovi koji su bili uvereni da će njihova sreća trajati zauvek, počnu je shvatati zdravo za gotovo.

Iako postoje ljudi koji će pokušati da vas uvere da su takve stvari normalne za ozbiljnu vezu ili brak i da je svaki odnos osuđen na prolazak strasti, pa i česte svađe do kraja života, ali to nije istina.

Postoje praktični načini kako ojačati svaki odnos i kako osigurati srećnu vezu ili brak. U nastavku donosimo tri rituala koja parovi u sretnim vezama i brakovima svakodnevno ponavljaju.

Prema rečima stručnjaka, prirodno je da u braku ili ozbiljnoj vezi romantika, privrženost, uvažavanje i komunikacija vremenom opadaju, ne zato što se parovi više ne vole, nego zato što im je previše prijatno zajedno.

Ipak, vremenom to uzimanje zdravo za gotovo nekome će početi da smeta i nastaće problem. Zato je bitno da budete svesni onoga što radite i da imate plan za negovanje svega pozitivnog u odnosu.

Kako biste izbegli situaciju u kojoj ćete jedno drugo uzimati zdravo za gotovo, pokušajte u svoju svakodnevicu da uvedete ova tri rituala srećnih parova:

Razvijajte naviku pozdravljanja

Jedan od ključnih trenutaka u svakodnevnici je način na koji se pozdravljate. Ako održavate doslednost u srdačnom i iskrenom pozdravljanju, svaki trenutak ponovnog susreta će vam izmamiti osmeh. Ako, međutim, s vremenom zanemarite ovo jednostavno pravilo, moguće je izgubiti uzbuđenje u vezi.

Stoga, vratite pozdravljanje u svoj odnos i održavajte doslednost. Nakon nekog vremena, primetićete pozitivan uticaj na vaš odnos, a ponovni susret sa partnerom izazvaće vam radost.

Posvetite nekoliko minuta svakodnevno neometanoj komunikaciji

Samo nekoliko minuta fokusirane i neometane komunikacije može imati više vrednosti i značaja za odnos nego zajedničko provedeno vreme bez fokusa tokom cele nedelje.

Stoga, odvojite svaki dan nekoliko minuta za smisleni razgovor. Na primer, možete probati ustati malo ranije kako biste sa partnerom podelili nekoliko minuta nakon doručka i razgovarali o danu koji vam predstoji.

Praktikujte ritual uvažavanja svakog dana

Parovi često uzimaju pozitivne osobine partnera zdravo za gotovo. Mogu prestati primetiti sve dobre stvari koje druga strana čini, a sve više fokusirati se na male nedostatke.

Ako primetite da ulazite u taj obrazac, pokušajte svakodnevno praktikovati ritual uvažavanja. Vežbajte zahvalnost – kada god imate priliku, zahvalite se partneru za sve velike i/ili male stvari koje je učinio za vas tog dana. Ovo važi i obrnuto.

Nakon nekog vremena, iznenadićete se količinom lepih gestova koje činite jedno za drugo svakog dana. Kada to shvatite, postaćete mnogo tolerantniji prema propustima koje s vremena na vreme napravite.

Izvor: Zadovoljna.hr/M.B.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *