Menu Close

Da li znate koje osobine potpuno odbijaju muškarce? Zvuči neverovatno, ali istinito!…

Znamo da su duhovite osobe često cenjene, a humor predstavlja izuzetno snažno oružje muškaraca u procesu osvajanja žena. No, kako se situacija menja kada je žena ta koja koristi humor u zavođenju?

Istraživači Univerziteta u Kanzasu su pronašli da kada muškarci trude da nasmeju ženu, ona postaje više zainteresovana za njih u romantičnom smislu, međutim, isto ne važi kada se žene trude da budu duhovite.

Često čujemo od muškaraca da vole duhovite žene, ali najnovije istraživanje Univerziteta u Kanzasu sugeriše drugačije.

Istraživači su potvrdili prvobitni zaključak: što muškarac više smešnih viceva ispriča ženi, to je veća verovatnoća da će ona ostvariti fizički kontakt s njim. S druge strane, kada je žena ispričala vic koji je nasmijao muškarca, to nije povećalo šansu za vezu.

Tokom serije eksperimenata, volonteri su ocenjivali profile nepoznatih osoba na Facebooku, a zatim su učestvovali u sastancima na slepo gde su razgovarali deset minuta. Analiza tih razgovora pokazala je da kada se muškarci trude da nasmiju ženu, ona postaje više zainteresovana za romantičnu povezanost. Međutim, to nije bio slučaj kada su se žene trudile biti duhovite.

Naučnici su zaključili da žene povezuju humor s ekstrovertnošću, a ne nužno s inteligencijom. Ranije pretpostavke o privlačenju žena ka duhovitim muškarcima bile su zasnovane na uverenju da takvi muškarci deluju inteligentnije. Sada se pretpostavlja da žene žele duhovite muškarce jer očekuju da će veza s njima biti zabavnija i život lakši.

Izvor: Ženski magazin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *