Menu Close

Zašto se povećava broj neoženjenih muškaraca preko 35? Razmatranje iz ženske perspektive…

Primjećuje se porast broja muškaraca koji su stariji od 35 godina, a nisu stupili u brak.

Muškarci često smatraju da poseta matičnom uredu nije za njih, a postoji nekoliko razloga koji stoje iza ove odluke.

1. Kada pređu 35 godina, mnogi muškarci osećaju da su već previše stari za brak. Neki od njih možda nemaju finansijsku i stambenu stabilnost, ili jednostavno nemaju želju da osnuju porodicu.

Mnogi od njih veruju da mogu dobro živeti i bez bračnog partnera. Smatraju da svakodnevni život može narušiti ljubav, a nesuglasice postaju sve češće. Da bi očuvali svoje mentalno zdravlje, smatraju da je bolje ostati sami nego deliti život s nekim.

Žene istih godina bi ih trebale slušati i prilagođavati im se, a mlađe žene bi ih trebale podržavati. Mnogi muškarci jednostavno nemaju želju da se ožene samo da bi osnovali porodicu.

2. Neki muškarci sebe smatraju previše mladima da bi sebi oduzeli slobodu.

Sigurni su da mogu voditi slobodan i samački život do 40-45, a poslije šta bude. Smatraju da ako se vjenčaju prije, sami sebi uskraćuju slobodu, te mogu zaboraviti na svoje snove, ciljeve i težnje. Misle da će se, kada se vjenčaju, sve vrtiti oko žene i da će stalno morati ispunjavati sve njene želje i prohtjeve.

3. Mnogu muškarci često svoj život posvete samo jednoj ženi. Emocionalno se vežu za nekoga sa kim mogu imati dobar odnos bez obaveza ili privremeni zajednički život ne želeći da se odmah vjenčaju. Muškarci često danas smatraju da je mnogo pametnije fokusirati se na svoje lične rezultate i ne zamarati se brakom.

Smatraju da bi žene svojim riječima i postupcima mogla ugušiti motivaciju umjesto da je poveća. Fokusirajući se na sebe i svoje rezultate idu korak po korak ka svom cilju bez nekokoga ko bi ih mogao sputavati na njihovom putu ka uspijehu.

Izvor:infopult.info

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *