Menu Close

Zašto muškarac koji vara neće ostaviti ženu zbog ljubavnice – Razlozi su vrlo jasni…

Da li zaista želite nastaviti život u takvom braku i zbog čega ne razmišljate o napuštanju muškarca koji vas vara?

Jedan od najvećih problema u emotivnim vezama je mogućnost prevare. Iako i žene nisu imune na prevare, to čine mnogo ređe u odnosu na muškarce. Dakle, zašto su muškarci toliko skloni varanju?

Žena koja se suoči s takvim muškarcem ili se potpuno predaje očaju i izdaji svog partnera ili se trudi biti bolja od te druge žene… Ide protiv svojih vrednosti, verovanja, prirode i osjećaja, sve u nadi da će ga ponovo “privući” sebi i porodici.

Postoje tri razloga zašto supruga trpi muža prevaranta:

1.Kad je bila mala, netko joj je rekao da je ljubav patnja. Da se za ljubav moraš boriti zauvijek. Ona je odrasla, ali ta priča je ostala urezana u njezinu memoriju. Zato ona svaki dan pati, jer smatra da tako mora biti… Ali ne mora.

2.Nisko samopouzdanje i nedostatak razumijevanja vlastitih vrijednosti. Nesposobnost odlučivanja što je za vas dobro i kako se ponašati. Očekujete od partnera da vas učini sretnima.

3.Nikad nije sebi priznala da ju muž vara. Stalno živi u iluzijama, osjeća bol, ali ne dopušta da ta bol ispliva na površinu.

A zašto muškarac ne napušta ženu iako je godinama vara, ili čak ako ima stalnu ljubavnicu?

1.Njemu je to povoljna situacija: sa suprugom ima uredan život, harmoniju, dok sa ljubavnicom ima osjećaj avanture i poleta. On dobija sve što želi.

2.Njegov ponos: laska mu činjenica da ga želi nekoliko žena istovremeno. To za njega znači da je vrijedan te ljubavi i da je itekako zaslužuje.

3.Finansijska isplativost: nije mu financijski isplativo da se razvede, što bi značilo dijeljenje imovine. A potom bi se morao ponovno ženiti tom ljubavnicom, pa bi se situacija vratila na staro…

4.Problem sa vjernošću: ne može izgraditi zdrav odnos. Bori se sa snažnim osjećajima prema supruzi, ali i prema ljubavnici. Ne može se odlučiti samo za jednu ženu.

5.Kao što vidite, problem nije u ženi, već u muškarcu: on je taj koji se bori sam sa sobom, pokušava naći svoje mjesto pod suncem.

6.Žene koje imaju takvog muža trebale bi sebi postaviti samo jedno pitanje:

“Da li zaista želiš živjeti u takvom braku?”

Izvor:Still

Vezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *