Menu Close

Zašto se neke žene plaše starosti, a druge tek tada procvatu? – 5 najčešćih razloga…

Žene starije od 40 godina možemo podeliti u dve grupe: one koje se plaše starenja i smatraju da je to nešto loše, i one koje vide život posle 40. godine kao novo poglavlje puno mogućnosti.

Jeste li se ikada zapitali zašto neke žene nakon 40. godine počinju propadati, dok druge izgledaju lepše i mlađe? Postoje mnogi razlozi zbog kojih kod nekih žena opada kvalitet života, dok kod drugih raste. Evo nekih od njih:

1.Fizička aktivnost i briga o sebi: S godinama se menja naš metabolizam. Možda se sećate kako ste nekad mogli jesti picu ili hamburger bez brige o posledicama po izgled. Međutim, kako žene ulaze u zrele godine, to više nije slučaj.

Metabolizam žene se drastično mijenja i ona tada, više nego ikada, treba da pazi šta jede. Ali to ne znači da treba da odustanete od onoga što volite. Žene koje pažljivo paze na svoje zdravlje, vode računa o svom izgledu i koje su fizički aktivne mogu izgledati jako lijepo i privlačno u zrelim godinama.

Ispravan način života, takođe, doprinosi formiranju pozitivnog razmišljanja.

2. Zrele žene treba da idu u korak sa vremenom; Komunikacija sa mlađim generacijama, savladavanje novih tehnologija i aktivan društveni život su jako važni u životu zrele žene.

Ako se povučete i izolujete od sveta, ljudi oko vas mogu početi misliti da ste dosadni i nezanimljivi.

3.Kontrola plodnosti: Žene koje su stvorile porodicu i podigle decu mogu osećati da su ispunile svoju misiju. S druge strane, zrele žene koje nisu imale decu mogu se osećati nesrećno i neispunjeno, ali to ne mora uvek biti slučaj. Svaki period života pruža priliku za ljubav, a godine su samo broj. Žene čak i u zreloj dobi ne bi trebalo da se izoluju od muškaraca, već treba da nastave živeti punim plućima.

4.Karijera: Žene koje su se oslanjale na muškarca i nikada nisu radile mogu početi žaliti što nisu ostvarile karijeru. To ih može učiniti nesrećnima i nezadovoljnima. Žene koje su navikle da se oslanjaju samo na sebe su pravi borci. U zrelim godinama, one uživaju plodove svog rada i ne planiraju stati.

5.Senzualnost zrele žene: Žena koja je tokom života otvoreno komunicirala sa svetom oko sebe nastavlja istim putem i nakon 40-ih jer je to deo njenog bića.

Ona još uvijek ima mnogo ideja i planova koje želi ispuniti. Ako je žena cijeli svoj život živjela skrivajući se, tada sa godinama njeni osjećaji otupe i pojave se negativne emocije. Ona tada počinje stvarati lažne ideje o ljubavi, živi kao u školjci i odbija živjeti kao slobodno ljudsko biće.

Važno je shvatiti da nikada nije kasno da počnete ispočetka. Da bi vam zrele godine bile ugodne i manje zastrašujuće morate se odlučiti da promijenite svoj život. Morate shvatiti šta vam u tom trenutku odgovara, a šta ne. Potrebno je izvagati ono što je već postignuto u životu, a što je još pred nama i vješto kombinovati nove ciljeve sa stečenim postignućima.

Izvor:infopult.info

Vezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *