Menu Close

Zašto ljubav nije dovoljna? 3 gorke istine o vezama…

Ljubav nije uvek dovoljna za rešavanje svih problema niti je uvek vredna žrtvovanja. Postoje tri gorke istine o ljubavi koje mnogi odbijaju da prihvate:

1.Ljubav ne garantuje kompatibilnost: Samo zato što volite nekoga ne znači da ćete biti kompatibilni na duže staze. Ljubav je emocionalni proces, dok je kompatibilnost logičan proces. Ovo su dva različita aspekta. Moguće je zaljubiti se u osobu koja vam ne pruža dobro tretman.

Možete se zaljubiti u nekoga ko ima potpuno drugačije ambicije ili ciljeve u životu, suprotno vašim, ili u nekoga čija se filozofska uverenja razlikuju od vaših. Ovo nije osnova za srećnu vezu. Kada tražite partnera, važno je da se vodite ne samo emocijama, već i razumom.

Procenite osobu na osnovu njenog odnosa prema drugima, njenih ambicija i uverenja.

2.Ljubav ne rešava sve probleme: Možda će vam ljubav pomoći da lakše nosite sa problemima, ali sama po sebi ne rešava vaše probleme, baš kao ni novac.

3.Ljubav nije uvek vredna žrtvovanja: Važno je voljeti nekoga i brinuti se o toj osobi, ali retko se postavlja pitanje da li je vredno žrtvovati sebe zarad druge osobe.

U ljubavnoj vezi, normalno je da oboje ponekad žrtvuju svoje želje, potrebe i vreme zbog partnera. To je ono što čini vezu zaista posebnom. Međutim, kada je u pitanju oštećenje vašeg sopstvenog poštovanja, samopoštovanja, fizičkog zdravlja, ambicija i svrhe u životu samo da biste bili s nekim, to nije dobar izbor.

Izvor:pult24.info

Vezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *