Menu Close

5 STVARI KOJE RADI SAMO ZALJUBLJEN MUŠKARAC: Na šta je uvek spreman i čemu je najviše posvećen…

Stilovi privrženosti su ukorenjeni u našem poreklu. Načini na koje je naša porodica bila povezana s nama u detinjstvu imaju direktnu korelaciju s našim odnosom prema ljudima kada uđemo u odraslo doba. Partnerstvo znači da osluškujete svog partnera i predstavlja sposobnost izgradnje kvalitetne veze. Ovo su 5 stvari koje radi samo zaljubljen muškarac.

Pažljivo sluša

Psiholog dr Nikol Lepera ističe vrednost zajedničkog procesuiranja emocija u komunikaciji između partnera sa sigurnim stilovima vezanosti. Kada su temperamenti previše dinamični, teško je čuti šta partner zaista govori. Osoba sa sigurnim stilom vezanosti zna da neslaganje ne dovodi automatski do raskida. Umesto da uđe u režim borbe, bekstva ili zamrzavanja, on ostaje miran i u stanju da sluša i obradi ono što govorite bez izazivanja sukoba.

Ne reaguje defanzivno

Neko sa nesigurnim stilom vezanosti verovatnije će se braniti kada mu bude teško. Umesto da zadrži prostor za vaše emocije, on okreće razgovor tako da njegova osećanja budu u fokusu, umesto vaših. Ali kada vaš partner ima siguran stil vezanosti, on ostaje otvoren i ranjiv, prepoznajući kako se osećate. Ne predstavlja se kao žrtva situacije, već se oseća prijatno.

Preuzima odgovornost

Preuzimanje odgovornosti zahteva od osobe da prizna da je nanela štetu nekom drugom, čak i nekom koga voli. Vezama je potreban emocionalni i praktičan rad da bi opstale. Prava odgovornost ide dalje od uviđanja u čemu je problem. To uključuje držanje sebe odgovornim za svoje ponašanje i spremnost da se napravi promena.

Spreman je da reši problem

Biti u vezi znači da će neizbežno doći do nekog oblika sukoba. Na kraju krajeva, svi smo mi ljudi i obavezni smo da pravimo greške. Umesto da ignoriše napetu situaciju, osoba sa sigurnom privrženošću će sesti s vama i voditi stvarni razgovor o tome šta se dogodilo. On ide dalje od toga da kaže da mu je žao; smišlja načine da osigura da se šteta koju je izazvao neće ponoviti. Kada ste u bezbednoj vezi, znate da je ona dovoljno jaka da izdrži oluju.

Pokazuje svoja osećanja i potrebe

Čvrsta veza znači da održavate otvorenu i iskrenu komunikaciju u svakom trenutku. Iako svaka osoba drugačije obrađuje svoje emocije, važno je da nastavite da razgovarate jedni sa drugima, umesto da se isključite.

Partner sa sigurnom privrženošću ne očekuje od vas da čitate misli. On zna da mora da vam kaže šta želi i kako želi da im se pojavitte, da biste to uradili, piše sajt YourTango.

Izvor:Sensa

Vezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *