Menu Close

Draga ženo, vrednija si od broja na vagi – Pismo savremenim ženama…

Samopouzdanje se ne stiče na osnovu fizičkog izgleda i proporcija; ono se krije duboko u ženi.

Da biste postali uspešna osoba i da bi vas drugi ljudi cenili, važno je raditi na sebi i neprestano težiti ka boljoj verziji sebe. Moderno doba iskrivilo je sliku lepote, udaljivši se od prihvatanja prirodne lepote. Danas se često smatra neprihvatljivim videti ženu koja nije ženstvena;

Neprihvatljivo je videti ženu kratke ili sede kose, sa celulitom, sa viškom kilograma, ženu koja je svoja. To su plitkoumna shvatanja; prava lepota je mnogo dublje sakrivena i na vama je da je otkrijete.

Najveći problem je što nedovoljno poznajemo sebe. Neznanje o sebi i nedostatak jasnog identiteta glavni su razlozi zašto nismo srećni. Samopouzdanje je temelj odgovarajućeg ponašanja, osnova uspeha i ostvarivanja ciljeva.

Samopouzdanje se ne stiče postizanjem savršenih proporcija tela; ono se ne postiže sa savršenim crtama lica, određenom bojom kose ili načinom oblačenja. Samopouzdanje se ne meri brojem na vagi – ono se meri unutrašnjim vrednostima.

Čovjek koji je svjestan koliko vrijedi on treba da puca od samopouzdanja. Ne trebate biti fizički privlačni da bi se smatrale vrijednim osobama. Brojke na vagi ne određuju vašu vrijednost. Vrijedni ste onoliko koliko možete ponuditi ljudima, svijetu i samom sebi.

Vrijedni ste onoliko koliko možete doprinjeti svojoj porodici psihički i materijalno. Vrijedni ste onoliko koliko drugima uljepšavate dan i činite nešto korisno bilo da je to spremanje obroka za voljene ili brinući se za njihove potrebe. Budite svjesne koliko značite ljudima oko sebe i pucajte od samopouzdanja, izgled nema veze sa tim!

Izvor:pult24.info

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *