Menu Close

Povučeni muškarci su teški za osvojiti, ali pravi dragulji – Savjeti za osvajanje njihovog srca…

Ako vam se dopada muškarac koji je malo povučen i stidljiv, nemojte očekivati da će stupanje u vezu s njim biti jednostavno.

Povučenim muškarcima treba više vremena nego inače, stoga je važno biti pažljiv i osjetljiv prema njima kako ne biste odbili njihov interes.

1.Upotrijebite flert putem poruka jer je to opušteniji način komunikacije. Za povučene muškarce, pravljenje prvog koraka u stvarnom svijetu može biti teško, dok im je lakše započeti razgovor preko poruka.

Ne forsirajte romansu, već postepeno uvodite malo flerta u porukama i pratite kako reaguje. Zatim pustite da se razgovor razvija na osnovu njegove reakcije.

2.Razgovarajte s njim o stvarima koje ga zanimaju. Cilj je da se opusti i osjeća ugodno u vašem društvu.

Stidljivi momci obično nisu previše ekstrovertni, stoga je važno pažljivo odabrati teme za razgovor s njima i promišljeno se ponašati kako ih ne biste preplašili. Pronalaženje tema koje ih zanimaju olakšat će razvoj daljnjeg razgovora.

3.Budite pohvalni. Moguće je da mu nedostaje samopouzdanja ili vanjske potvrde, posebno u vezi s izgledom. Stoga pronađite prikladan kompliment koji će pokazati da vam se sviđa, ali istovremeno budite suptilni i nenametljivi.

4.Osvijetlite mu dan osmijehom.

Znate onu staru izreku “osmijeh otvara mnoga srca”. Kada razgovarate uživo, blago se osmijehnite kako bi on primijetio da vam je ugodno s njim. To će i njemu olakšati razgovor.

5.Budite slušatelj više nego govornik. Pokrenite određenu temu i dopustite mu da priča bez prekidanja. Nemojte dominirati razgovorom svojim pričama.

6.Izbjegavajte igrice. Povučeni muškarci često su rezervirani zbog prethodnih emotivnih povreda. Ako primijeti da se igrate igara ili manipulirate situacijom, riskirate da ga zauvijek odbijete. Pokažite mu svoju iskrenost i ozbiljnost namjere.

7.Ne bojte se napraviti prvi korak. Ako mu je teško prvi se javiti, zašto ne biste vi preuzeli inicijativu? Nema ničega sramotnog u tome da žena preuzme kontrolu. Ako vam se stvarno sviđa i ako ste izdvojili dovoljno vremena da se osjeća ugodno s vama, pokažite mu koliko vam znači.

Izvor:pult24.info

Vezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *