Menu Close

Pametne strategije koje žene primjenjuju – Ključni savjeti za održavanje kontrole nad muškarcem!…

Ako ste ikada razmišljale o tome kako zadržati muškarca, zaboravite na strategiju da mu se preterano prilagođavate.

Udovoljavate mu u svemu, brinete o njemu i on vas voli, ali još uvijek osjećate kao da nemate potpunu kontrolu nad situacijom. Vrijeme je da se usredsredite na sebe i pokažete malo “sebičnosti”.

Istina je da pretjerana sebičnost može naštetiti i vama i vašem odnosu, ali umjerenost neće uništiti vezu, čak će je učvrstiti. Za ovu tvrdnju postoji i naučna potvrda. Naime, istraživanja su pokazala da su žene koje vode računa o sebi srećnije i zadovoljnije sobom, kao i u svojim vezama.

Ako definiramo sebičnu ženu kao suprotnost osobi koja je uvijek na raspolaganju 24 sata dnevno, trebali biste naučiti reći “ne” i njegovati svoj vlastiti život. Ne samo da ćete izgledati izazovnije i samopouzdanije u njegovim očima, nego ćete i smanjiti vlastiti stres. Kada previše dajete, a premalo ulažete u sebe i poštujete svoje želje, brzo ćete se iscrpiti i osjećati iskorišćeno.

Stoga, predlažemo vam da sebičnost bude vaša tajna karta za zavođenje i stabilnost veze. Ne govorimo o tome da trebate postati ledene kraljice koje ne mare za nikoga osim za sebe, već o tome da tražite svoj prostor kada je to potrebno. Bilo da je riječ o izlasku s njim umjesto da gleda utakmicu, odabiru mjesta za odmor ili odluci da ga pošaljete do trgovine jer vam se ne da ići.

Zar niste mnogo puta čuli da se trebate boriti za sebe? Ta borba uključuje i ljubavnu sferu. Zato budite sofisticirana, ljubavna “ratnica”.

Izvor: Ženski magazin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *