Menu Close

Najbolja osveta je uspjeh. Dokažite im koliko ste dobri, koliko ste sposobni….

Michael Douglas je postigao pravu popularnost tek u kasnijim godinama života, kada je navršio 40 godina.

Nastavio je s ostavštine mnogih izvanrednih filmova i inspirativnih misli. Evo što je imao reći o odnosima s ljudima: “Ponekad ulažemo više napora u impresioniranje stranaca nego u impresioniranje onih koji su nam bliski. Važno je zapamtiti da ne bismo trebali uzimati zdravo za gotovo ljude koji su nam najbliži.”

Douglas je potpuno u pravu. Ljudi su često skloni tome. Na poslu se trude biti pametni i uspješni, dok kod kuće ne posvećuju toliko pažnje odnosima. Javno se predstavljamo kao inteligentni, ljubazni i sposobni komunicirati, dok kod kuće možda zanemarujemo osjećaje, nismo zahvalni i postajemo emocionalno distancirani.

To je sve posljedica pogrešnoog razmišljanja da se ne trebamo truditi oko onoga što smo već osvojili. Takođe je često pričao na temu osvete. Na internetu postoji vrlo popularan citat Michaela Douglasa koji zvuči ovako: “Uspjeh je najbolja osveta.”

Međutim, glumac kaže da je bio neshvaćen. Novinari su ovu frazu izvukli iz konteksta razgovora. Douglas smatra potpunom glupošću osvećivati ​​se bilo kome. Takve misli naziva “logikom pauka u staklenci”. Zaista, ogorčenost kao da nam stavlja nevidljivu čahuru iz koje je tako teško izaći.

Douglas kaže: “Čudno je gledati na svoje uspjehe samo kao osvetu.” Zar ne možemo živjeti samo za sebe? Ostvarite svoje ciljeve, ne prilagođavajte se drugima. Povezivanje svog života s osobnom ‘osvetom’, stvaranje idola za sebe, znači umanjiti svoje, obojiti svoj život bojama drugih ljudi.”

Izvor:pult24.info

Vezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *