Menu Close

Početak vladavine Ovna je 20. ožujka – iskoristite ovaj period mudro i budite junak vlastitog života!..

Na dan ravnodnevice, 20. ožujka, Sunce ulazi u znak Ovna. Ovaj period nosi sa sobom proširenu kreativnu viziju, duhovni razvoj i kolektivno buđenje.

Sezona Ovna uvijek je izvrsno vrijeme za nove početke i poduzimanje akcija. Sada možemo sagledati stvari iz šire perspektive, preuzimati kreativne rizike te koristiti svoju intuiciju ili duhovno znanje kako bismo potaknuli donošenje odluka.

Na dan ravnodnevice, 20. ožujka, Sunce ulazi u znak Ovna, gdje će ostati do 19. travnja prije nego što uđe u znak Bika. Ovaj događaj označava promjenu godišnjih doba i početak astrološke nove godine.

Vladavina Ovna donosi novu vatru. Sa sobom nosi nevjerojatno hrabre, živahne i osvježavajuće energije, stvarajući osjećaj kao da se otvara potpuno novi svijet.

Ovo je moćno vrijeme za obnavljanje, nove početke, svježu energiju i promjenu naše perspektive. Najviše će osjetiti Ovnovi, Rakovi, Vage i Jarci. Oni mogu doživjeti duboku metamorfozu i početak novog poglavlja u svom životu.

U ovom razdoblju, od 22. ožujka do 30. travnja, Mars, vladar Ovna, bit će u empatičnom vodenom znaku Riba, što znači da će ova sezona Ovna možda biti više usmjerena na duhovne i iscjeliteljske poduhvate.

Prva sezona pomračenja u 2024. godini počinje tijekom sezone Ovna, što znači da će biti mnogo promjena i poremećaja. Pomračenje Mjeseca u Vagi 25. ožujka skreće pažnju na partnerske neravnoteže. Da biste krenuli naprijed, bit će vam potrebno promijeniti strategije koje su bile učinkovite u određenim vrstama odnosa jedan na jedan. Venera, koja vlada odnosima, i Uran, koji mijenja igru, sastaju se 28. ožujka, dodatno naglašavajući tu temu.

Merkur ide retrogradno 1. travnja. U ovom izazovnom vremenu, najbolje je za sve znakove, a posebno vatrene znakove, da razmišljaju prije nego što komuniciraju s drugima.

Venera ulazi u znak Ovna 5. travnja, a 8. travnja bit ćemo svjedoci drugog pomračenja u godini, pomračenja Sunca i mladog Mjeseca u Ovnu. Ovo pomračenje potiče samorefleksiju, tako da možete procijeniti kako se definirate i kako ćete prioritizirati svoje potrebe dok upravljate odnosima.

Ovan je prvi znak zodijaka, onaj koji započinje zodijački krug i poznat je kao vođa, impulsivan, neustrašiv, svojeglav spasitelj koji uvek ima načina da shvati stvari i podstiče svaku inicijativu.

Kada su stvari mračne, kada se osećamo sami u svojim borbama, energija Ovna nam pomaže da se izborimo, da znamo da iako ponekad moramo da idemo sami, imamo moć i snagu da to uradimo.

Ako se trenutno suočavate sa takvom situacijom u svom životu ili ako nešto u vašem životu treba da se promeni, sezona Ovna je fantastično vreme da se pokrenete i da se stvari dogode.

Ovan je snažan, vatren znak, tako da je ovo dobro vreme za sve nas, bez obzira koji znak smo, da razmislimo o tome kako da iskoristimo deo te energije u sopstvenim životima.

Razmislite o tome gde treba da preuzmete kontrolu nad svojim životom i kako možete iskoračiti i krenuti na put gde želite da budete.

Umjesto da čekamo druge ljude ili prilike, ili stavljamo našu moć u stvari izvan nas, sezona Ovna nam pruža energiju koja nam omogućava da povratimo svoju snagu i shvatimo da uvijek imamo ono što je potrebno da pronađemo put naprijed.

Ponekad nas život stavlja u situacije u kojima nas niko osim nas samih ne može spasiti. Ponekad moramo preuzeti stvari u svoje ruke i postati heroji svoje priče.

Ako se osjećate izgubljeno ili nesigurno, energija Ovna nam daje potrebno samopouzdanje da preduzmemo akciju. U stvari, Ovan je sve o djelovanju, pa osigurajte da ne samo razmišljate o tome, već i djelujete prema tome.

Nije bitno jesu li koraci mali; često je to sve što je potrebno da bismo pokrenuli stvari i donijeli novi val jasnoće.

Sezona Ovna uvijek je fantastično vrijeme za nove početke i djelovanje. Sada možemo sagledati stvari iz šire perspektive, preuzeti kreativne rizike i koristiti svoju intuiciju ili duhovno znanje kako bismo potaknuli donošenje odluka.

Energija Ovna također je moćna za rad na manifestacijama, i s tom prekrasnom energijom, možda ćemo se osjećati inspiriranije ili otkriti da imamo hrabrosti poduzeti akcije potrebne da bismo ostvarili svoje ciljeve.

Takođe možemo koristiti ovu moćnu energiju da pronađemo ravnotežu u našim životima, posebno ravnotežu između prepuštanja kontroli i sticanja kontrole.

Razmislite o tome šta vam je potrebno da povećate svoje samopouzdanje, gde treba da popustite, a gde da zadržite kontrolu i vođstvo.

Vaš potencijal sada jača, šta god da odlučite, možete to ostvariti. Dobro iskoristite ovaj period, budite heroj svog života.

Izvor: ATMA

Vezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *