Menu Close

Pomračenje Meseca 25. ožujka donosi neopisivu dramu, a tri znaka naći će se na rubu propasti….

Prvo od čak četiri pomračenja Mjeseca i Sunca u 2024. godini dogodit će se 25. ožujka, kada ćemo svjedočiti pomračenju Mjeseca na petom stupnju Vage, a već 8. travnja stiže nam i potpuno pomračenje Sunca u Ovnu.

Iako se ove prirodne astrološke pojave događaju nekoliko puta tijekom godine, one uvelike utječu na našu podsvijest, raspoloženje, san, odluke koje donosimo, zdravstveno stanje i još mnogo toga.

Mesec podiže nivo vode na našoj planeti, izazivajući plimu i oseku, a isto se dešava i sa vodom u našem telu. Zemljin satelit je astrološki simbol žena, pa posmatranje pomračenja golim okom više utiče na njih (hormonski disbalans, problemi u trudnoći), nego na muškarce, ali kod oba pola remeti prirodnu ravnotežu tečnosti u telu.

Mesec takođe više utiče na Rakove, Bikove i Ribe, znakove u kojima je njegov uticaj naglašen, a kada je pomračen (nađe se između Zemlje i Sunca) mogu biti osetljiviji nego obično. Mogući su i problemi sa kožom, bubrezima, oticanjem nogu zbog zadržavanja vode u organizmu, glavobolje, problemi sa vidom, visokim pritiskom.

Pomračenje Mjeseca, simbol podsvijesti, emocija, raspoloženja i mašte, u Vagi (partnerstva, profesije koje uključuju javnu prisutnost, pravosuđe, advokatura, moda), 25. ožujka stvara povoljan aspekt, trigon, s Plutonom (moć, karizma, financije) na prvom stupnju Vodenjaka (bunt, neočekivane situacije, internet, kontakti s strancima).

Ovaj aspekt donosi mogućnosti za povećanje prihoda kroz partnerstva, kontakte s strancima te angažmane u javnim djelatnostima, advokaturi i modi.

Mjesec (žene, emocije, narod) također formira napeti aspekt (inkonjunkciju) s Marsom (muškarci, energija, agresija, ozljede) u Ribama (tajnost, podsvijest, zatvorene institucije, bolnice, zatvori, laboratoriji), što može dovesti do ugrožavanja žena od strane muškaraca koji konzumiraju alkohol, igraju se kockom ili koriste nedozvoljene supstance.

Još jedan izazovan aspekt, opozicija s Neptunom (alkohol, droge, obmane, prijevare), upozorava na potrebu dodatne opreznosti u prometu, s obzirom na to da će biti više osoba za upravljačem pod utjecajem alkohola ili droga.

Moguće su pogrešne procene

Ovakvi aspekti obično vode i ka pogrešnim procenama, zbog čega bi bilo bolje da donošenje važnih odluka odložite za period posle 20. aprila (barem dve nedelje nakon pomračenja Sunca, 8. aprila).

U periodu između dva pomračenja (od 25. marta do 8. aprila) nije poželjno donositi važne odluke, ni započinjati nove poslove, a posledice pomračenog Sunca će se osećati najviše šest, a najmanje mesec dana nakon 25. marta.

Nije vidljivo iz naše zemlje

Delimična pomračenja, poput lunarne eklipse 25. marta, manje utiču na naše zdravlje od totalnih, a njihov uticaj zavisi i od toga da li su vidljiva iz zemlje u kojoj živimo. Pomračenje Meseca neće biti vidljivo iz Srbije, a moći će da se posmatra iznad većeg dela Evrope, severoistočne Azije, većeg dela Australije i Afrike, Severne Amerike, Južne Amerike, sa Pacifika, Atlantika, Arktika, Antarktika.

Ipak, svi znaci će osetiti promene u partnerskim odnosima, pogotovo oni kojima se natalno Sunce, Mesec, Merkur, Venera, Mars ili podznak, nalaze od trećeg do sedmog stepena Vage, Ovna, Raka i Jarca. Ovo se takođe odnosi na predstavnike onih znakova koji se bave poslom preko koga su prisutni u javnosti.

Izvor: Novosti, Žena Blic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *