Menu Close

Retrogradni Merkur u Ovnu dolazi 2. aprila i donosi promjene – 4 znaka čeka izazovan period…

Kontroverzni Merkur, planet komunikacije i logičkog razmišljanja, krenut će retrogradnom putanjom u znaku Ovna 2. aprila, ostavljajući snažan uticaj na sve horoskopske znakove.

Očekuje se da će retrogradni Merkur u Ovnu imati značajan utjecaj na našu komunikaciju, razmišljanje i svakodnevne aktivnosti. Merkur simbolizira našu sposobnost razmišljanja, komunikacije, učenja i planiranja. Kada se retrogradno kreće kroz Ovna, to može stvoriti dinamičnu i pomalo turbulentnu atmosferu.

Radikalne promjene i brzoplete odluke

Ovan je vatreni znak poznat po svojoj energiji, impulsivnosti i avanturističkom duhu. Kombinacija retrogradnog Merkura i energije Ovna može dovesti do naglih promjena u načinu razmišljanja i komunikacije.

Moguća su impulzivna djelovanja, brzoplete odluke i nedostatak strpljenja.

Promjene u planovima

Tokom ovog perioda, možda ćemo primijetiti da se stvari ne odvijaju onako kako smo planirali. Komunikacija može biti zamagljena ili podložna nesporazumima, pa je važno da budemo pažljivi prilikom izražavanja svojih misli i da jasno komuniciramo s drugima.

Također, možemo osjećati veću razinu frustracije ili nestrpljenja zbog otežane komunikacije ili zbog odgađanja ostvarivanja ciljeva.

Retrogradni Merkur u Ovnu takođe može podstaknuti dublje samopromišljanje i introspekciju. Ovaj period može biti povoljan za preispitivanje naših ciljeva, želja i načina na koje komuniciramo sa svetom oko sebe. Možemo otkriti nove perspektive ili ideje koje nas motivišu da preduzmemo akciju nakon što se Merkur vrati u direktno kretanje.

Važno je zapamtiti da retrogradni Merkur nije nužno loš, već predstavlja vreme za usporavanje i priliku za rast i transformaciju. Koristeći ovaj period kao vreme za samopromišljanje i planiranje, možemo iskoristiti njegove potencijale za lični razvoj i napredak.

Retorgradni Merkur najjače će udariti Ovnove, Jarčeve, Rakovi i Vage.

Izvor: Najžena

Vezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *