Menu Close

Retrogradni Merkur do 25. aprila “prodrmaće” sve znakove Zodijaka, a nekim će biti posebno teško…

Retrogradni Merkur je astronomski fenomen koji se javlja 3-4 puta godišnje, a ovaj aprilski trajaće do 25. aprila. To može imati značajan uticaj na naše živote, donoseći kašnjenja, poteškoće i iznenađenja.

Retrogradni Merkur će skrenuti pažnju na nerešene probleme prošlosti. Ali astrolozi kažu da se ovog fenomena ne treba plašiti, jer ćemo, uprkos svim nevoljama, na kraju imati priliku da zaključimo probleme iz prošlosti i krenemo napred sa obnovljenom energijom.

Ovan

Tokom retrogradnog Merkura, Ovan se može osećati kao druga osoba. Ovo iskustvo vas može navesti da se potpuno redefinišete. Takođe, možete doživeti niz prepreka koje izazivaju frustraciju, ali nemojte odustajati i budite strpljivi. Zapamtite da ne morate svima da se svidite da biste bili prepoznati.

Bik

Biku se savetuje introspekcija tokom retrogradnog Merkura. Vaši snovi će postati jasniji, a vaša mašta i intuicija će se proširiti. Iskoristite ovu priliku da se ponovo povežete sa svojim pravim ja i otkrijete svoju suštinu.

Blizanci

Blizanci će se osećati kao da gube inspiraciju i motivaciju. Ovo će učiniti da se osećate izolovanije i depresivnije nego inače. Ako se ne slažete sa prijateljima, budite iskreni i smireni i otvoreno razgovarajte o tome šta se dogodilo. Možda ćete se osećati usamljeno, ali ne brinite, to je normalno i uskoro će proći.

Rak

Retrogradni Merkur može uticati na vaše planove na poslu. Možda imate nesuglasice sa šefovima i nesporazume sa podređenima. Pokušajte da nežno rešavate sukobe kako biste ojačali svoje odnose. Budite strpljivi i sa svojim kolegama i sa sobom.

Lav

Možda se osećate izolovano i udaljeno od društva. Tražite pozitivno čak i tamo gde se čini nemogućim jer nam univerzum često pomaže da pronađemo pravi put tek kada smo potpuno izgubljeni. Budite oprezni kada putujete, budite svesni svog okruženja i nemojte biti preterano ekstrovertni.

Devica

Početak godine bi mogao biti prilično izazovan za Device, a retrogradni Merkur će dodatno povećati nelagodnost koju osećate. Budite spremni na neočekivane troškove i otplatite sve svoje dugove. Kada se Merkur vrati u normalu, konačno ćete osetiti olakšanje i krenuti napred sa novom snagom i inspiracijom.

Vaga

Vage će morati da zaronite duboko u svoje odnose. Razjasnite svoje razumevanje harmonije i partnerstva i analizirajte kako pristupate komunikaciji sa drugim ljudima. Uzmite u obzir osećanja vašeg partnera i ne pravite greške iz kojih ste već naučili da biste izbegli bilo kakvu potencijalnu napetost u vašoj vezi.

Škorpija

Retrogradni Merkur može da zbuni vašu dnevnu rutinu, pa je vreme da ponovo razmislite o svakodnevnoj rutini. Oslobodite se negativnih i destruktivnih navika i rituala, budite strpljivi i preuzmite kontrolu nad situacijom.

Strelac

Strelac se može osećati dosadno i frustrirano tokom retrogradnog Merkura, ali ćete takođe pronaći mnogo uzbudljivih događaja i inspiracija. Stavite svoje zadovoljstvo i samorazvoj na prvo mesto. Kreirajte se i radite šta želite, ali ne kršite granice drugih ljudi.

Jarac

Retrogradni Merkur vas podstiče da se ponovo povežete sa svojim korenima. Dom može biti i početna tačka i odredište. Možda ćete se prisetiti prošlih trauma i ponovo zapaliti davno zaboravljene sukobe koji su se nekada dogodili između vas i vaših najmilijih. Zapamtite pozitivne lekcije iz prošlosti i ne ponavljajte svoje greške.

Vodolija

Vodolije će postati previše direktni tokom retrogradnog Merkura. Možda ste skloni brzopletim izjavama i greškama, pa razmislite dvaput pre nego što izrazite svoje mišljenje. Takođe, na vas može uticati tehnologija, pa napravite rezervne kopije važnih dokumenata.

Ribe

Ova retrogradnost može naštetiti finansijama Riba. Možda ćete početi da budete skloni impulsivnom ponašanju, pa budite na oprezu i razmislite o planiranju budžeta unapred. Kada se Merkur vrati u normalu, vaše finansijske nevolje će početi da se postepeno rešavaju, posebno ako ste radili na poboljšanju odnosa sa novcem.

Izvor:luftika.rs

Vezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *