Menu Close

ZAŠTO BIRAMO TOKSIČNE PARTNERE: Mihail Labkovski otkriva uticaj podsvijesti na ponavljanje istih izbora…

Najvjerojatnije, nikada niste sreli ljude koji vole toksične osobnosti. Međutim, često se događa da iznova biramo iste partnere s kojima imamo neuspješne veze iznova i iznova.

Kada biste vas pitali kakve ljude volite, skup kvaliteta koje biste naveli vjerojatno bi bio isti kao što bi drugi ljudi rekli. Svi volimo one koji su ljubazni, pametni, puni nade i pažljivi.

No, u stvarnosti, iz nekog razloga, često se povezujemo s “lošim dečkima”, gradimo odnose iz kojih na kraju izlazimo slomljenog srca. Zašto se to događa? O tome govori psiholog Mihail Labkovski.

Psiholog je više puta susreo ljude koji su izjavili jedno, a u stvarnosti izabrali nešto sasvim drugo. Jedna od njegovih prijateljica, na pitanje kakve muškarce voli, rekla je isto što i ostali – da želi pouzdanost, poštovanje i brižnost.

Međutim, muškarci koje je birala u stvarnom životu bili su daleko od ideala koje je opisala. Jedan je bio alkoholičar koji ju je zlostavljao. Drugi ju je prevario tri mjeseca nakon početka veze. A trećeg je sama napustila jer ga je smatrala previše monotonom i nedovoljno snažnom ličnošću.

Činilo se da je imala jasan plan, pa zašto je bio toliko neskladan sa stvarnošću? Psiholog to objašnjava jednostavno: životnog partnera biramo nesvjesno. Za muškarce to traje 3-4 sekunde, za žene malo duže – 7-8 sekundi, piše sajt Parents.ru.

Kakav je rezultat? Ispostavlja se da ni kvalitetan karakter ni lijep osmijeh ne utječu previše. Već smo procijenili i odlučili hoćemo li vezu s ovom ili onom osobom. Najgore je što ponekad sretnemo idealnu osobu, a da to i ne primijetimo, jer nas u proteklih 3-8 sekundi ta osoba nije privukla.

Izvor:Sensa

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *