Menu Close

Najteži dani u aprilu 2024. – Pred nama je mesec prepun prepreka i izazova..

April je jedan od energetski najzahtjevnijih mjeseci ove godine. Osim retrogradnog Merkura, suočavamo se i s solarnom eklipsom, a evo koji datumi su posebno značajni.

5.4.

Venera prelazi u znak Ovna, gdje će ostati do 29. aprila. Kada se Venera nađe u ovoj poziciji, u astrologiji to nazivamo “padom” planete, što znači da se Venera u ovom znaku ne osjeća dobro i utjecat će na mnoge promjene koje se događaju u ljubavnim odnosima.

Najveći izazovi bit će za ljude rođene u znaku Raka i Jarca, dok će Ovnovi i Vage doživjeti veliku prekretnicu u svojim ljubavnim odlukama. U ovom periodu mogući su prekidi u komunikaciji zbog izražene ljubomore i potrebe za dominacijom.

8.4.

Ovaj dan je značajan jer se tada događa mlad Mjesec u Ovnu, uz potpuno pomračenje Sunca na 19. stupnju Ovna. Tada je važno naučiti kontrolirati svoje “ja”, odnosno svoje potrebe, jer kroz znak Ovan izražava se sve ono što je bitno za pojedinca, za njegovo osobno biće.

Važno je poštovati sebe i svoje potrebe te ne dozvoliti da drugi utječu na naše odluke. Mlad Mjesec u Ovnu govori o tome da je dobro započeti neke stvari za sebe, posebno kada je u pitanju fizička aktivnost ili posao/aktivnost gdje je potrebno ulaganje osobne energije.

19.4.

Sunce prelazi u znak Bika, gdje će ostati do 20. maja. U ovom periodu svi rođeni u znaku Bika proslavljaju rođendan, te je važno napomenuti da će im ova godina biti izuzetno važna, budući da će biti aktivirana konjukcija Jupitera i Urana u njihovom godišnjem horoskopu. To znači da će im donijeti velike i značajne životne promjene.

Ove promjene najviše će se odnositi na sve ono što je započeto u maju i junu prošle godine, a u ovom periodu te stvari, projekti ili emotivne veze mogu se ponovno aktivirati na mnogo uspješniji način. Dok je Sunce u znaku Bika, pozitivnu energiju osjećaju i ljudi s podznakom u ovom znaku.

21.4.

Ovaj datum mnogi astrolozi nazivaju povijesnim jer se tog dana događa konjukcija Jupitera i Urana u znaku Bika, što je rijetka pojava. Ova konjukcija globalno donosi velike promjene u ekonomiji, hrani, novcu, ali isto tako može donijeti i velike i pozitivne promjene zbog sekstila s Neptunom. Važno je znati što aktivira u horoskopu pojedinca, a najviše će se odraziti na ljude rođene u znaku Bika ili s podznakom u ovom znaku.

24.4.

Pun Mjesec u znaku Škorpije na četvrtom stupnju donosi veliku emotivnu kulminaciju koja donosi ogromnu eru emocionalnih izljeva, negativnog samoprocjenjivanja i negativnog sagledavanja sebe i drugih. Najviše će se negativno odraziti na ljude u znaku Škorpije i one koji imaju lične planete u ovom znaku (Mjesec, Mars, Merkur i Venera), jer aktivira sve ono što je nagomilano i negativno u kontekstu emocionalnih i ljubavnih odnosa.

Također, vrlo izazovan period bit će za Lavove, Vodolije i Bikove, stoga je važno voditi računa o emocionalnim odnosima i načinu izražavanja te komunikaciji s bliskim ljudima.

25.4.

Merkur ponovno kreće u direktno kretanje u znaku Ovna, što donosi razrješenje mnogih konfuznih situacija i pruža mogućnost stabilizacije u poslu, poslovnim odlukama i komunikaciji, posebno u poslovnim suradnjama s inozemstvom. Također, ovaj Merkur smanjuje sukobe u partnerskim odnosima, posebno za Ovnove i Vage.

29.4.

Venera konačno prelazi u znak gdje se osjeća prijatno, u znak Bika. To se još naziva i “sjedište Venere”, gdje ona pokazuje svoje najbolje osobine kao što su ljubav prema sebi koju izražavamo putem osjetila, uživanje u vlastitom tijelu i samopoštovanju, gdje slavimo žensku energiju.

Ova Venera bit će izuzetno pozitivna za sve one koji su tek započeli ljubavnu priču, a posebno za Bikove, Jarčeve i Device.

30.4.

Mars prelazi u znak Ovna gde će boraviti do 9 juna. Mars kada se nađe u svom sedištu, tada može pokazati svoju najbolju stranu, a to je puno životne energije, jako puno optimizma, okretanje prema svemu onome što donosi rezultat. Mars u ovnu je jaka muška energija i slavimo muški princip.

Ovo je dobar aspekt za sve odnose ljubavnog karaktera gde je bitno aktivirati strast, intimu, povezanost sa partnerom i potvrda ljubavi.

Izvor:luftika.rs

Vezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *