Menu Close

Ne dozvolite nikome da vam kaže da ste bezvrijedni – Kako prepoznati i nositi se s 5 muških manipulacija…

Mnogi vjeruju da su žene te koje su pravi majstori kada su u pitanju manipulacije.

Međutim, mnogi muškarci su veoma vješti kada je u pitanju manipulisanje. Njihova velika prednost u odnosu na žene je njihova fizička snaga koja im pomaže da ostvare ono što žele i budu nadmoćni nad ženama. Pročitajte koje su to najčešće manipulacije koje muškarci čine kada žele zadržati ženu pored sebe.

1.Dokaži da ćeš biti dobra žena: Mnogi muškarci žele da im žena dokaže da će biti dobra supruga prije nego što odluče da se ožene. Često žive zajedno sa ženom prije braka i po nekoliko godina prije nego što se odluče da je ožene jer žele da se žena dokaže kao dobra domaćica.

Uglavnom ovoj vrsti manipulacije podležu samo one žene koje imaju nizak nivo samopoštovanja i koje očajnički žele da se udaju.

2.Niko te neće takvu osim mene: Neki muškarci vjeruju da će ukoliko budu ukazivali na nedostatke i mane žene učiniti da ona ostane pored njih zauvijek.

Često govore jako ružne stvari kako bi uticali na njeno samopoštovanje i kako bi žena mislila da je ni jedan drugi muškarac neće htjeti. Žena koja je navikla da stalno sumnja u sebe će svaku mušku kritiku uzeti zdravo za gotovo.

3.Manipulacija djecom: Ako ste mislili da se samo žene služe taktikom da zadrže muškarca pored sebe uz pomoć djece, varate se. Jako je veliki broj muškaraca koji se koriste ovom taktikom, možda i više nego žene.

4.Jednakost u vezi:Ovo je jedna od manipulacija koja jako dobro prolazi kod modernih žena i onih koje se bore za jednakost u vezi. Muškarac će dopustiti ženi da bude jednaka u vezi, neće se bunite što ona želi jednakost i što želi pokazati da je za neke stvari jednako sposobna kao i muškarac, pa će joj dozvoliti da ona preuzme sve njegove obaveze na sebe.

Vremenom, ona prestaje da ispuni svoje obaveze, a sav teret pada na ženu.

5.Budi zahvalna što sam s tobom: Neki muškarci smatraju da bi žena trebala biti zahvalna što je on izabrao baš nju. Takav muškarac se neće ustručavati čak ni u prisustvu svoje žene da flertuje s drugim ženama.

Kako se nositi s ovakvim manipulacijama? Jedini ispravan način da se žena zaštiti od bilo kakvog oblika manipulacije, ne samo muške, je visoko samopoštovanje. Žena treba da gradi svoje samopouzdanje i samopoštovanje kako bi bila u stanju otići ako je to potrebno, a ne trpiti da je neko omalovažava i vrijeđa.

Nijedna žena ne smije dopustiti da joj muškarac kaže da je bezvrijedna. Time joj jasno daje do znanja da je ne voli i ne cijeni. Pokažite poštovanje prema sebi i volite sebe ako želite biti poštovani i voljeni.

Izvor:luftika.rs

Vezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *