Menu Close

Neočekivane radosti života: Najbolje trenutke ne možete isplanirati, oni se dogode kada najmanje očekujete…

Najčarobnije stvari u životu često se ne pojavljuju kao posljedica pažljivo osmišljenih planova, niti uvijek odgovaraju našim trenutnim željama.

Umjesto toga, one često dolaze u pravom trenutku, kad je za njih vrijeme, zahtijevajući od nas da dopustimo stvarima da se spontano odvijaju – uz dozu suptilne slučajnosti i otvorenosti prema onome što ne očekujemo, ali sanjamo. Možda već znate za Koncept privlačnosti, teoriju koja sugerira da možemo privući ono što želimo ili sanjamo zahvaljujući energičnim vezama koje proizlaze iz naših misli i osjećaja.

Dakle, poznata izreka “Vi ste ono što mislite” ima svoju istinu, baš kao i činjenica da postoji neka vrsta neizrečenog zakona u univerzumu koji podržava ostvarenje ciljeva koje zamišljamo. Kad shvatimo da zaslužujemo biti sretni, već smo napravili značajan korak prema tom cilju. Svijest o vlastitoj vrijednosti jača naše veze i samopouzdanje, što proizlazi iz jednostavnosti prihvaćanja života onakvim kakav jest.

Jer život ne ide uvijek po planu; često se dešava upravo suprotno od onoga što smo predvidjeli i planirali. Život se jednostavno događa, i mi moramo skočiti na taj voz kako bismo u potpunosti uživali u vožnji.

1.Postanite osoba koju tražite

Možda sanjate o pronalasku idealnog partnera – nekoga tko će vas istinski razumjeti i voljeti, nekoga ko će vas ispunjavati ljubavlju i biti vaša podrška na putu života. Umjesto da samo maštate o takvoj osobi, zapitajte se jeste li i sami postali osoba koju tražite. Postanite osoba s kojom bi drugi željeli provesti život. Držite se svojih snova, ali počnite s samim sobom. Jer kada prihvatite sebe onakvim kakvi jeste, bit ćete sretniji u vezi s osobom koju imate pored sebe.

2.Naučite pružati sreću, kako bi sreća ušla u vaš život

Ovo nije nužno povezano s Konceptom privlačnosti. Ovdje se radi o jednostavnom principu. Ključ je srušiti unutarnje zidove i reći sebi: “Zaslužujem biti sretan. Zaslužujem uživati u onome što me čini sretnim.” Kada dopustimo sebi da primimo ono što zaista zaslužujemo, svijet se ponovno otvara pred nama.

3.Ne postavljajte prevelika očekivanja

Budite oprezni s nerealnim očekivanjima. Moramo biti spremni na izazove i prihvatiti da život nije uvijek savršen, ali to ne znači da ne možemo pronaći sreću i ispunjenje na putu.

Zato, prepustite se životu, budite otvoreni za nove prilike i izazove, i naučite cijeniti svaki trenutak. Život nije predvidljiv, ali u tom nepredvidljivom okruženju leže prilike za rast i sreću.

Izvor:svezazenu

Vezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *