Menu Close

Kako zvuči Pravilo 7-7-7 za održavanje ljubavnih veza? To je moćna strategija za održavanje zdravog odnosa!

Pravilo 7-7-7 može donijeti pozitivne promjene u različitim aspektima života, uključujući porodicu, posao i zdravlje.

U nekom trenutku svi smo bili zaljubljeni i uzbuđeni, ali vrlo brzo možemo osetiti zasićenost u vezi, gde sve što partner radi počinje da nas nervira. Možda je to samo dosada, ili pak složenost svakodnevnog života. Bez obzira na to, održavanje veze zahteva stalnu pažnju, baš kao i briga o bašti ili kućnom ljubimcu. Upravo tu dolazi do izražaja pravilo 7-7-7 – jednostavna, ali moćna strategija za održavanje vatre u vezi.

Šta je pravilo 7-7-7?

Ova taktika je poput mape puta za vašu vezu. Ona je dizajnirana da osigura da vi i vaš partner nastavite da gradite i jačate svoju vezu. Ideja je proceniti kvalitet vremena koje provodite zajedno u različitim intervalima: jednom u 7 dana, zatim u 7 nedelja i na kraju u 7 meseci.

Jednom u 7 dana: Planirajte sastanak

S obavezama poput posla, porodice, hobija i potrebe za vremenom samo za sebe, teško je pronaći vreme za partnera. Zato pravilo 7-7-7 počinje s nedeljnim sastankom – jednom u 7 dana. Ne morate organizovati ništa veliko; dovoljna je čak i šetnja do bioskopa ili sat vremena proveden u omiljenom kafiću. To je vaša prilika da pobegnete od svakodnevnih obaveza i usredsredite se na ono što vas je u početku privuklo jedno drugom.

Jednom u 7 nedelja: Isplanirajte mali izlet

Na svakih 7 nedelja, rezervišite vikend za vas dvoje. To je prilika da pobegnete iz uobičajene rutine i zajedno delite nova iskustva. Iskoristite ovo vreme da se još više zbližite s partnerom i istražite kako se oboje osećate u vezi, kao i gde se nalazite u svom odnosu.

Jednom u 7 meseci: Priuštite sebi duži odmor

U svetu koji neprestano juri, imati nešto na šta se možete zajedno radovati kao par, osvežavajuće je. Pravilo 7-7-7 predlaže planiranje produženog odmora svakih sedam meseci. To nije samo bekstvo od svakodnevnice – to je prilika da zajedno krenete u veliku avanturu, jačajući svoju vezu i stvarajući duboka sećanja.

Pravilo 7-7-7 u vezama nije samo običan raspored – to je predanost rastu i vitalnosti vaše veze. Odvajanjem vremena svakih sedam dana, sedam nedelja i sedam meseci, osiguravate da vaša veza ili brak ostanu snažni, živahni i puni ljubavi. Ista strategija može funkcionisati i u prijateljstvu ili radnom okruženju, pod uslovom da se primenjuje u odgovarajućem kontekstu i uz konsultacije sa svim učesnicima.

Izvor:prva.rs

Vezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *