Menu Close

Zahvalite se lažnim prijateljima i neuzvraćenim ljubavima – Da nije bilo njih, ni vi ne biste bili tako jaki…

Svi pravimo greške u životu i učimo iz njih, ali važno je da ne dopustimo da se te greške ponavljaju. U mladosti smo skloni raznim iskušenjima i ponekad nismo previše zabrinuti za posljedice koje nas mogu dočekati kasnije.

Tek kasnije shvatimo da neke stvari nismo smjeli dozvoliti da se dese i ono što nikako nismo smjeli jeste dopustiti sebi da se te stvari ponove.

Lažni prijatelji su poput sjenki – javljaju se i zovu samo kad im je nešto potrebno ili kad nemaju nikoga drugog.

Takvi ljudi ne zaslužuju mjesto u našem životu i nisu pravi prijatelji. Kada sam bila mlađa, imala sam strpljenja za takve prijatelje, ali više ne. Potrebni su mi samo oni pravi i iskreni prijatelji.

Nesuđene veze mogu ostaviti dubok trag. U redu je kad ste u vezi s nekim pa raskinete i srce vam bude slomljeno, ali “veze” u kojima ne izlazite s tom osobom, a ipak vam slomi srce, nisu vrijedne vašeg vremena i truda.

Uvijek me je najviše povrijedio onaj za koga sam mislila da me voli i brine o meni. Otvorim mu se i dam mu svoje srce, a onda saznam da je u vezi s nekom drugom. Naučila sam lekciju i više ne padam na takve tipove.

Toksične veze. Ja sam osoba koja je jako naivna i vjeruje ljudima, zato je sa mnom lako manipulisati.

Neuzvraćena ljubav. Mnogo toga sam žrtvovala za vezu u kojoj nisam dobila ništa. Dala sam sve za njega i našu vezu, ali nikada se nisam osjećala istinski srećno, niti sam osjetila da mi je ljubav uzvraćena. Najgore je što me niko nije prisiljavao da budem u takvoj vezi; sama sam pristala na to i dozvolila mu da radi sa mnom šta želi.

Sada, na svu sreću, znam da zaslužujem bolje, naučila sam svoju lekciju.

Veze za jednu noć. Kada sam bila mlađa bukvalno sam bila u stanju da uradim sve kako bih privukla nekoga ko mi se sviđa. Ti muškarci su me kasnije koristili za zabavu kada nebi imali nikoga drugog. Sada sam dosta pametnija i znam da tamo negdje postoji neko ko bi dao sve samo da može da provodi vrijeme sa mnom.

Izvor:pult24.info

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *