Menu Close

Koja osobina žena najviše plaši muškarce? Pogodite o čemu je riječ!

Razgovor s određenim ženskim osobinama često postavlja izazove za mnoge muškarce, a posebno ih zabrinjava inteligencija.

Koliko puta ste čuli tvrdnju da muškarci strepe od pametnih žena? Istraživanje koje je proveo Adam Karbovski sa svojim timom na Varšavskoj ekonomskoj visokoj školi potvrdilo je ovu uobičajenu predrasudu.

Karbovski je analizirao eksperiment koji je obuhvatio 500 učesnika na Univerzitetu Kolumbija, koji su učestvovali u tzv. “brzim sastancima”. Nakon svakog sastanka, učesnici su morali da ocene fizički izgled i inteligenciju osobe s kojom su razgovarali, kao i izraziti želju za ponovnim sastankom.

Rezultati analize eksperimenta pokazali su da su muški ispitanici radije izrazili želju za drugim sastankom sa ženama koje su ocenili kao fizički privlačne, a ne sa onima koje su smatrali veoma inteligentnim.

A šta kažu žene?

S druge strane, ženske ispitanice su istovremeno cenile izgled i inteligenciju, ali su pokazale spremnost za ponovni sastanak s muškarcem kojeg smatraju inteligentnim, bez obzira na to što nisu dale visoku ocenu za njegov izgled.

Stručnjaci nude jednostavno objašnjenje zašto se muškarci zapravo plaše pametnih žena – to je zbog osećaja nesigurnosti koji se javlja kada se uporede sa ženinom inteligencijom, što može narušiti njihov osećaj muževnosti.

Izvor:prva.rs

Vezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *