Menu Close

3 TAJNE ZA PRIVLAČENJE I ZADRŽAVANJE MUŠKARCA KOJI VAM SE SVIĐA: Otkrijte Put Ka Njegovom Srcu!

Mnoge žene se suočavaju s muškim srcem kao s enigmom koju treba razotkriti. Ponekad ne znaju kako mu prići: da li biti iskrene i otvorene u izražavanju svojih osjećanja, riskirajući da ga preplaše, ili se praviti nedodirljivima i dopustiti muškarcu da se sam potrudi oko njih? Da bi se između dvoje ljudi razvila iskra, potrebno je nešto – privlačnost na osnovu fizičke privlačnosti, smisla za humor, zajedničkih interesa, kompatibilnosti karaktera… Kako osvojiti muškarca?

Pokažite mu koliko ga želite

Nijedan ego ne može odoljeti saznanju da je nekome drag, da je neko ludo zaljubljen u njega. Pokažite mu da vam je stalo, da ste ga izdvojili od ostalih, da je poseban, da vas privlači… Potaknite ga da osjeća čežnju za vama. Morate mu dati do znanja da stalno misli na vas, da mu nedostajete kad niste u blizini… Stvorite tenziju tako što ćete ga prvo zadirkivati, a onda popustiti. Prvo budite neuhvatljivi, a zatim mu dopustite da vas osvoji… Iznenadite ga neočekivanim gestovima, priređujući mu iznenađenja…

Izazovite ga

U srži svakog muškarca je radoznalost, ali i želja za izazovom. Muškarci rastu kroz izazove. Izazov im hrani ego, vole se dokazivati, takmičiti i naravno, pobijediti. Pokažite mu da niste kao ostale, da ste autentične, da imate svoje vrijednosti kojih se držite, da znate što je za vas važno i što ne možete tolerirati. Ako vam smeta nešto kod njega, suptilno ga potaknite da promijeni svoje navike ili ih barem kontrolira. Ako mu je stalo do vas, ovo će mu biti izazov koji će htjeti savladati. Važno je glasno izraziti svoje mišljenje kada vam nešto smeta, suočiti se s njim kada smatrate da nije u pravu, zahtijevati ispriku… Kad budete sposobni suočiti se s njim i suprotstaviti mu se, smatrat će vas nevjerojatno privlačnima, pametnima, vrijednima… To će ga potaknuti da postane bolja osoba, naravno, ako ima volje za takvim promjenama.

Stvorite zonu sigurnosti

Treća stvar koju treba imati na umu kada naučite kako da osvojite muško srce je njegovo emocionalno zdravlje. On mora pored vas da se oseća emocionalno sigurno. Prvo morate da mu pokažete da ga poštujete, da mu verujete, da ga podržavate, da ste tu za njega. Da se otvorite pred njim, pokažete svoje strahove, brige, traume… Da dozvolite sebi da budete ranjivi. Važno je samo da ga ne kritikujete, već da pokažete razumevanje. Mora da zna da ste na njegovoj strani. Tek tada će i on pred vama moći da se emocionalno ogoli, da pokaže svoje pravo lice, da bude potpuno iskren, da dozvoli sebi da bude ranjiv… Osetiće se slobodu da bude svoj kada je pored vas.

Izvor:Sensa

Vezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *