Menu Close

Kada ovo prihvatite, vaša veza će procvetati! 3 stvari koje treba da znate o muškarcima i njihovim osećanjima…

Muškarci imaju drugačiji odnos prema vezi i osećanjima od žena, zbog čega često dolazi do međusobnih nesuglasica. Muškarci često imaju lošu reputaciju kada su u pitanju osećanja. Neki čak veruju da muškarci nemaju osećanja, da ne žele da dele svoje emocije, niti da slušaju tuđe.

Naravno, to nije tačno.

Prema pisanju “Your Tango”, možete iskoristiti sledeća saznanja o muškarcima i njihovim osećanjima da biste izgradili čvrst temelj za sigurnu i trajnu vezu. Evo kako muškarci osećaju emocije.

Mnogi muškarci ne osećaju kao vi

Mnogo bola i frustracije u vezi dolazi iz pogrešnog verovanja da muškarci funkcionišu kao žene kada su u pitanju osećanja. Istina je da muškarci mnogo teže upravljaju osećanjima. Nisu naučeni kako da to rade, niti imaju isti sistem emocionalne podrške kao žene, što objašnjava zašto muškarci često beže u posao, sport i gledanje televizije.

Ako možete da razumete ovo i naučite da radite sa tim, a ne protiv toga, već imate ogromnu prednost u vezi sa muškarcima. Još jedna stvar koju treba zapamtiti je da muškarci prirodno žele da poprave stvari i da su veoma frustrirani kada to ne mogu.

On oseća pritisak da popravi to kako se vi osećate

Naravno, želite da muškarac prizna i zadovolji vaša osećanja i želje. Njegov zadatak u vezi je da bude dobar partner, da brine o vama, da sluša, da bude odličan ljubavnik, da se poveže, da bude odan i da deli.

Ali, kada zahtevate da on zadovolji vaše emocionalne potrebe zbog vaših strahova, frustracija i nesigurnosti – oboje ćete ostati razočarani.

Nijedna veza ne može zadovoljiti sve vaše emocionalne potrebe. Odnosi bi trebalo da budu usmereni na rast, a ne na zavisnost od nekog drugog ko ispunjava vaše emocionalne potrebe u svakom trenutku.

Treba mu da preuzmete vođstvo u pozitivnoj komunikaciji

Sada kada znate da ste veštiji u osećanju i deljenju tih osećanja, iskoristite to znanje da stvorite okruženje podrške za dobru komunikaciju sa svojim muškarcem. Kako?

Prvo, uvek pokušajte da krenete sa saosećanjem i razumevanjem. Iako može delovati teško, ovo je ključ za dobijanje onoga što dajete. Sa muškarcem ćete napredovati u komunikaciji i razmeni osećanja kada mu pristupite na ovaj način. Shvatite da on ne opaža osećanja i ne komunicira na način na koji vi to činite.

Umesto da pristupite razgovoru misleći da je nešto uradio namerno ili da je neosetljiv, prebacite svoj fokus na to da mu je potrebna pomoć da razume odakle vi polazite. Zatim to iskomunicirajte.

Umesto da kažete: “Dosta mi je što nikada ne želiš da se družiš sa mojim prijateljima”, pokušajte sa pozitivnim pristupom poput: “Želim da oboje budemo srećni u ovoj vezi i da budemo iskreni jedno prema drugom. Primećujem da ne radimo mnogo stvari sa mojim prijateljima, a ja bih volela da te oni bolje upoznaju.” Kada razgovarate sa muškarcem na ovakav pozitivan način, naterate ga da vidi da ne želite da se svađate, već da želite da ispravite stvari.

Da bi veza funkcionisala, morate da shvatite da vaš partner često ne percipira emocije na isti način kao vi. Ali kada preuzmete odgovornost za svoja osećanja i podelite ih sa njim na pozitivan način, on će videti da ste sposobna, kompetentna žena koja radi za vezu, žena koju želi da ima pored sebe.

Izvor:prva.rs

Vezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *