Menu Close

Obnova povjerenja: Vodič za ponovno uspostavljanje veze nakon prevare u braku…

Prije otprilike godinu dana, otkrila sam da me suprug vara. Bio je to trenutak koji je uzdrmao temelje našeg braka. Reagirala sam burno, preplavljena osjećajima bijesa i tuge, odlučna da zatražim razvod. Međutim, suočen s mojom odlučnošću, suprug me molio, kleknuo pred mene, zaklinjao se da će promijeniti svoje postupke i da će se truditi obnoviti naše povjerenje. Tvrdio je da nas voli, mene i našeg sina, i da je njegova nevjera bila pogreška koju neće ponoviti.

Odlučila sam mu povjerovati. Nisam željela razbiti našu obitelj i uskratiti ocu ljubav našem sinu. Tako sam, teška srca, odlučila dati još jednu priliku našem braku i zaboraviti na tu bolnu epizodu. Naša obitelj je nastavila dalje, a godinu dana kasnije dobili smo još jednog sina. Bili smo presretni zbog te nove prinove, ali moja sreća nije dugo potrajala.

Kada je naš mali sin imao samo dva mjeseca, počela sam primati poruke od žene koja je tvrdila da je bila u vezi sa mojim suprugom. Prvo sam to pokušala odbaciti kao nesporazum ili nečiju zlu namjeru, ali s vremenom sam morala priznati istinu. Možda je željela osvetu zbog toga što ju je napustio, nisam bila sigurna, ali činjenice su bile nepobitne. Ponovno sam se našla u istom kaosu emocija.

Suprug je počeo ponavljati iste riječi, moliti za oprost, tvrditi da će se promijeniti. No ovaj put, situacija je bila drugačija. Sada smo imali dvoje djece, obitelj koju sam teško gradila.

Odlučila sam dobro razmisliti o svemu prije nego što donesem konačnu odluku šta dalje. Razloge njegove nevjere sam počela tražiti u sebi. Zahtjevala sam od njega da bude iskren i otvoren prema meni jer je to najmanje što može nakon svega što mi je uradio.

Otvoreno smo razgovarali i rekao mi je kako mu je nedostajalo strasti i pažnje sa moje strane. Rekao mi je kako sam u drugoj trudnoći bila grozna prema njemu i da sam ga stalno odgurivala od sebe. Želim da spasim naš brak, kako zbog djece tako i zbog sebe.

Bez obzira što me prevario i dalje gajim osjećanja prema njemu. Ipak sam i ja dijelom kriva za sve što se desilo. Sjesna sam svog lošeg ponašanja prema njemu i spremna sam da snosim posljedice. Ipak, ono što me muči je kako zaboraviti na ono što se desilo i osigurati da se nikada više ne ponovi.

Teško mi je da se nosim sa osjećanjima i činjenicom da me varao. Želim ponovo da mu vjerujem, ali ne znam kako. Vjerujem da ako se oboje budemo dovoljno trudili da ćemo uspijeti izgladiti stvari između nas i da ćemo ponovo moći biti srećna porodica kakva smo nekada bili.

Izvor:infopult.info

Vezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *