Menu Close

ŠTA URADITI KADA OTKRIVATE LAŽNO PRIJATELJSTVO: Kome prvo da se obratite i šta je od suštinskog značaja…

Izuzetno je važno prepoznati lažnog prijatelja kako biste izbegli dugotrajne toksične odnose. Međutim, kada konačno prepoznate takvu osobu, postavlja se pitanje kako treba reagovati. Stručnjaci preporučuju niz koraka koje možete preduzeti kako biste se nosili s ovakvim situacijama.

Recite prijatelju šta vas muči

Ako je grub prema vama, recite mu da takvo ophođenje prema vama nije u redu. Ali isto tako se pripremite se za odbranu i poricanje.

Postavite granice

Postavite jasne granice. Nemojte mu pomagati ni pozajmljivati stvari, dok se situacija ne poboljša. Potrebno je da shvati zašto ste se odlučili za ovaj potez.

Ograničite kontakt

Budite spremni da ograničite kontakt sa njim ako vas i dalje ne poštuje uprkos iskrenom razgovoru. Shvatite da je u redu da date prednost sopstvenoj sreći i blagostanju.

Verujte svojim instinktima

Ako imate osećaj da nešto nije u redu u vašoj komunikaciji, nemojte zanemarivati svoju intuiciju. Iskreno izrazite svoja osećanja i jasno postavite očekivanja u vezi s prijateljstvom. Pružite osobi priliku da razume situaciju i da preispita svoje ponašanje.

Potražite podršku

Obratite se prijateljima ili članovima porodice kako biste podelili svoja osećanja. Važno je dobiti objektivno mišljenje iz treće perspektive i razumeti da problem nije nužno u vama.

Brinite o svom blagostanju i usmerite se na lični razvoj

Posvetite pažnju svom blagostanju i posvetite se aktivnostima koje vas ispunjavaju. Fokusirajte se na aktivnosti koje doprinose vašem profesionalnom usavršavanju i posvetite se ličnim interesovanjima i hobijima.

Održavajte iskrene odnose

Negujte odnose s ljudima koji vam donose radost i koji su uvek tu za vas. Provedite vreme s osobama koje žele vaše najbolje i koje veruju u vas, baš kao i vi u njih.

Izvor: Sensa

Vezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *