Menu Close

Osobe koje vas ne cene: Ako niste njihova prioritet, vreme je da nastavite dalje…

Koliko ste samo vremena i energije prošle godine potrošili da biste udovoljili ljudima koji zapravo nisu marili za vas? Razmislite o svim tim situacijama kada ste ih stavili na prvo mesto, a sebe svesno zanemarili. Koliko često ste se pretvarali da ste nešto što niste, samo da biste bili prihvaćeni od strane onih koji vas ne smatraju prioritetom? Zapitajte se hoćete li i u narednoj godini nastaviti po istom obrascu. Mario Žuvela, na svojoj Facebook stranici Savetnik uspeha, podelio je nekoliko korisnih saveta o tome s kim više ne biste trebali trošiti svoje dragoceno vreme.

Nemojte trošiti život na ljude s kojima su vam zajednički dani više bili niz lekcija nego niz lepih uspomena.

Ne pružajte ni reči ni znakova pažnje onima koji su vas svrstali na dno svoje liste prioriteta, dok ste vi njih postavili na vrh svoje.

Nemojte trošiti život na ljude s kojima svaki razgovor zahteva pažljivo biranje reči, jer svaka pogrešna može imati dugotrajan efekat.

Nemojte trošiti vreme na one koji nikada nisu videli vaše suze, koji nikada nisu razumeli šta se skrivalo iza osmeha, i koji nisu pokazivali strpljenje prema vašim slabostima.

Nemojte trošiti život na ljude čija ravnodušnost prema vama se vidi iz svemira, iako vi to ne primećujete.

Očuvajte svoje vreme, jer je ograničeno i brzo prolazi. Više od toga nećete dobiti. Samo na taj način ćete pokazati koliko vam je stalo da svaki dan sebi obezbedite ono što zaista zaslužujete.

Izvor: Sensa

Vezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *