Menu Close

Retrogradni Merkur u 2024. donosi iznenađujuće promjene – kada započinje i koga će duboko utjecati…

Merkur je jedna od ključnih planeta u astrologiji, ima značajan uticaj na tok naših života, vođen položajem u Sunčevom sistemu. Svaka jedinstvena natalna karta čini svojevrsni astrološki DNK, sastavljena od postavki ključnih planeta i sazvežđa. Proučavanje natalne karte obuhvata analizu 12 kuća koje oslikavaju prošlost, sadašnjost i budućnost pojedinca.

Astrolozi donose predviđanja temeljena na pažljivom promatranju ovog kompleksnog rasporeda. Kako bismo detaljnije shvatili, pružamo analizu retrogradnog Merkura u 2024. i njegov uticaj na horoskopske znakove.

Retrogradni Merkur 2024: Svi datumi i efekti na znakove zodijaka

Od 1. do 24. aprila 2024. godine, Merkur će retrogradno putovati kroz svojeglav, strastven i vatren znak Ovna. Osobe rođene u ovom znaku doživjeće naglu želju za donošenjem odluka i suočavanjem s izazovnim situacijama s asertivnošću i agresijom. Tijekom ovog perioda, najbolje je za sve horoskopske znakove, osobito vatrene, da paze na riječi kako ne bi povrijedile druge. Posebna pažnja treba se posvetiti izbjegavanju sukoba, posebno za Ovnove, Lavove i Strelce, kako bi se izbjegle buduće neprijatnosti.

Od 4. do 27. augusta 2024. godine, Merkur će biti retrogradan u zemaljskom znaku Device od 4. do 14. augusta, a zatim će preći u znak Lava. Početak ovog perioda karakterizirat će jasnost u postavljanju ciljeva, no nakon 14. augusta, kada Merkur postane retrogradan u samopouzdanom, ali egoističnom znaku Lava, moguće su promjene. Osobe rođene pod uticajem Device sklonit će se konstruktivnom samopoboljšanju i povremenom kritikovanju voljenih, dok će Lavovi izbjegavati kritiku i težiti pohvalama i potvrđivanjima od drugih. Svi znakovi trebaju posebno paziti na svoj ljubavni život, jer ova faza može izazvati konfuziju i negativnu komunikaciju.

Od 25. novembra do 15. decembra 2024. godine, posljednji retrogradni Merkur u godini ponovno će biti u znaku Strelca. Sezona praznika 2024. godine mogla bi biti izazovna s obzirom na retrogradni Merkur, što može uzrokovati probleme u planiranju odmora i obiteljskih okupljanja. Svi znakovi trebaju pažljivo provjeriti rezervacije i planove prije putovanja te izbjegavati nepotrebne rasprave kako bi izbjegli eventualne nesporazume i gorak okus žaljenja.

Izvor:luftika.rs

Vezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *