Menu Close

Retrogradni Merkur u aprilu pravi temeljne promjene za Ovna, Blizance, Device i Vage – ništa više neće biti isto…

Sa dolaskom aprila, započeo je period retrogradnog Merkura u Ovnu, što će mnogim znakovima Zodijaka otežati život i svakodnevno funkcionisanje. Retrogradni Merkur je počeo juče, 1. aprila, oko 18 sati, pa se nemojte iznenaditi ukoliko se osećate neefikasno, imate problema sa pamćenjem, a može se očekivati i povećanje učestalosti čudnih nesreća.

Moguće je da će vam biti teško da napredujete jer retrogradni Merkur ima tendenciju da vas povuče unazad i oživi probleme za koje ste se nadali da su deo prošlosti. Vatreni Ovan je horoskopski znak strasti, nagona, borbe, intenziteta i impulsivnosti, pa retrogradni Merkur može bukvalno predstavljati izazov.

Ovakve okolnosti mogu dovesti do sukoba sa vašim šefom, roditeljima ili osobama koje smatrate autoritetima. Možda ćete se čak suočiti sa pitanjima ega i identiteta, što će vas naterati da preispitate ko ste i kako se zalažete za svoja iskrena mišljenja.

Astrolozi predviđaju da će uticaj retrogradnog Merkura u aprilu najviše pogađati pripadnike četiri znaka Zodijaka.

Ovan

Ovnovi, vi ćete, kao niko drugi, doživeti vrtoglave i zbunjujuće efekte ovog retrogradnog perioda, jer on bukvalno počinje u vašem znaku.

Nedostaci, neprijatnosti i konfuzija, po kojima je poznat retrogradni Merkur, mogu uticati na vašu ličnost i način na koji vidite sebe.

Pokušajte da ne razmišljate previše o tome ko ste ili za šta se zalažete, jer samo postavljanje previše pitanja neće dovesti do odgovora.

Umesto toga, pokušajte da idete sa tokom i dajte sebi priliku da postanete različiti ljudi u isto vreme, piše Stil Kurir.

Ne mora se sve u vašem životu dogoditi odmah. Pošto retrogradni period pada tokom sezone pomračenja, takođe se približavate velikim promenama, koje će uticati na vašu budućnost na duži rok.

Potpuno pomračenje Sunca će se javiti u vašem znaku 8. aprila, spajajući probleme iz vaše prošlosti i obećanja iz vaše budućnosti.

Pravite korake ka trajnim i radikalnim promenama, ali još ne znate šta će ostati, a šta je spremno.

Samo će vreme pokazati, pa neka vam privremena konfuzija retrogradnog Merkura pomogne da se izlečite, dok drama sezone pomračenja preoblikuje vašu sudbinu.

Blizanci

Pošto je Merkur vaša vladajuća planeta, ovaj retrogradni period imaće veliki uticaj na vas, s obzirom na to da se dešava otprilike 3-4 puta godišnje.

Počevši od vaše 11. kuće društva, nade i vizija, ovaj retrogradni period može izazvati duboka osećanja.

Posebno će doći u fokus vaši odnosi sa drugim ljudima, koliko je vaš društveni život zanimljiv i da li ste zaista na pravom putu da ostvarite svoje snove.

Moguće je da ćete se osećati nesigurno u vezi sa svojim položajem u društvu i da nećete imati poverenja u svoju sposobnost da utičete na druge.

To će vas naterati da uložite više napora u uspostavljanje veza. Imajte na umu neautentične gestove, jer ako drugima date pogrešan utisak o sebi, to će vam se kasnije vratiti.

Takođe, možete doživeti odloženi društveni uspeh i ponovo se povezati sa divnim ljudima iz vaše prošlosti.

Ovaj retrogradni period se dešava kada će Mars – planeta borbe i ambicija – jurišati na nadmoćni i ograničavajući Saturn, dok se ne spoje u Ribama 10. aprila.

Sa Marsom i Saturnom koji se trenutno kreću kroz vašu 10. kuću karijere, možda ćete osećati veliki pritisak u svom profesionalnom životu.

Istovremeno nespretnost u društvenim odnosima i neorganizovanost dolaze kao posledica ove retrogradnosti.

Device

Device, vi ste uvek izuzetno svesni retrogradnog Merkura.

Na kraju krajeva, Merkur je vaša vladajuća planeta, što znači da se sve što se dogodi Merkuru – zapravo dešava i vama.

Ovog puta, Merkur će nositi mračnu i ćudljivu notu, dok se seli u vašu osmu kuću emocionalnih i finansijskih ulaganja.

To će vas navesti da se udubite u mračne, tabu teme, dok otplaćujete dugove iz svoje prošlosti.

Moguće je da ćete se čak vratiti nedovršenim obavezama, što će vas primorati da ponovo razmislite šta ste spremni da žrtvujete, kako biste postigli ono što želite.

Energije transakcija u vašem životu podležu reviziji, a vaši odnosi će takođe osetiti naprezanje, izazvano ovim retrogradnim kretanjem.

Na kraju krajeva, ova retrogradnost se dešava u Ovnu, što znači da njime vlada Mars, planeta borbe i strasti.

I dok se Mars udružuje sa Saturnom u Ribama 10. aprila, osećaćete dodatni pritisak kada je u pitanju stvaranje trajnih obaveza i prolazak kroz teška vremena u vašoj vezi.

Pošto ova konjunkcija Mars-Saturn postavlja zakon u vašoj sedmoj kući partnerstva, možda ćete morati da preuzmete odgovornosti odraslih i da se oslobodite stalnih tendencija.

Vaga

Ne sumnjajte – april će za vas, Vage, biti jedan od najnajnapornijih meseci u 2024. godini.

Upravo se oporavljate od pomračenja Meseca u Vagi, 25. marta, koje je na površinu donelu svu težinu života i iscrpilo vas do srži.

Nalazite se usred duboke unutrašnje transformacije, a Merkur je 1. aprila retrogradan u vašoj sedmoj kući partnerstva.

To će vas naterati da još pažljivije razmislite kako se vaša ličnost menja na osnovu saveza koje sklapate sa drugima.

Tokom retrogradnosti, možete naići na sukobe i sebičnost u postojećim vezama. Odnosi zahtevaju kompromis i primoravaju vas da napravite mesta za potrebe i interese drugih ljudi.

Oni imaju moć da promene tok vaše budućnosti i pretvore vas u potpuno drugu osobu.

Ova retrogradnost se dešava na vrhuncu sezone pomračenja.

8. aprila, potpuno pomračenje Sunca u Ovnu moglo bi u potpunosti da promeni tok vaše veze.

Samo će vreme pokazati kako će se te promene odvijati, ali za sada znate da ništa ne može ostati isto.

Izvor:luftika.rs

Vezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *