Menu Close

KADA SE GUBE ZAJEDNIČKI CILJEVI: Ljubav može biti snažna, ali ako se parovi razilaze po pitanju dugoročnih ciljeva, to može dovesti do pucanja veze….

Ponekad je poražavajuće kada muškarac napusti ženu, a ona ostane u neznanju o razlozima. Mogu proći meseci, pa čak i godine, dok pokušava shvatiti, ponekad prolazeći kroz bolan proces preboljevanja raskida. No, zadržavanje u prošlosti može biti još teže od same odluke partnera da ode. Takvo razmišljanje održava vezanost za prošlu vezu i sprečava osobu da otvori srce za nove prilike. Iako mnoge žene veruju da strah od posvećenosti može biti uzrok napuštanja voljenih muškaraca, postoje i drugi bolno iskreni razlozi za ovakve odluke. Evo tri razloga zašto muškarci mogu napustiti žene koje vole:

Tražite više, bolje ili drugačije?

Ovo može biti izazovno jer možete imati osećaj da se brinete samo o sopstvenim potrebama, što je sasvim razumljivo. Međutim, konstantno traženje više, bolje ili drugačije od partnera može stvoriti utisak da mu nikada nije dovoljno dobro i da se njegovi napori ne cene. Kada partner izrazi nemoć u ispunjavanju vaših očekivanja, to može ozbiljno povrediti njegovo samopouzdanje. Bez obzira na to da li su očekivanja opravdana ili ne, ovo često može biti glavni razlog za raskid veze. Naravno, važno je postavljati granice i izražavati svoje želje, ali ključ leži u poboljšanju komunikacije kako biste zajedno radili na rešenju eventualnih nesuglasica. U nekim slučajevima, raskid može biti teška odluka, ali ponekad predstavlja oslobađanje za obe strane.

Traženje više, bolje ili drugačije?

Ovo može predstavljati izazov, s obzirom na mogućnost da se fokusirate isključivo na svoje potrebe, što je razumljivo. Međutim, stalno insistiranje na traženju više, bolje ili drugačije od partnera može stvoriti dojam da njegovi napori nisu dovoljni i da se ne cene. Kada partner izrazi nemoć u ispunjavanju vaših očekivanja, to može ozbiljno narušiti njegovo samopouzdanje. Bez obzira na opravdanost očekivanja, ovakvo ponašanje često može biti ključni razlog za završetak veze. Naravno, važno je postavljati granice i izražavati svoje želje, ali ključ uspešne veze leži u unapređenju komunikacije kako biste zajedno rešavali eventualne nesuglasice. U nekim situacijama, raskid može biti teška odluka, ali ponekad predstavlja oslobađanje za obe strane.

On je još uvek dečko

Ponekad se, bez ikakvog vašeg truda, nađete u vezi sa muškarcem koji još uvek nije odrastao. On nije naučio da žene, deca, životinje i planeta nisu tu samo radi njegovog zadovoljstva. Nije usvojio vrednosti davanja, zaštite i brige prema ženama, deci, životinjama i planeti, zbog čega takvi muškarci često napuštaju partnerke kada se suoče sa izazovima. Njega jednostavno zanima trenutno zadovoljstvo, poput večnog dečaka Petra Pana. Čak i ako oseća ljubav prema vama, to često nije dovoljno da preuzme odgovornost, odraste i ostane u vezi.

Izvor: Sensa

Vezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *