Menu Close

Izazovi koji Mogu Ugroziti Vaš Brak – Česta Greška koju Žene Prave Bez Da Su Toga Svjesne….

Čovečanstvo još uvek nije dovoljno evoluiralo da bi moglo čitati tuđe misli. Stoga, komunikacija ostaje ključna osnova za svaki zdrav odnos, posebno u braku.

Da bismo održavali i unapređivali svoj bračni savez, važno je posmatrati ga kao neprestani projekat koji zahteva kontinuirani trud. Navodimo tri uobičajena razloga zbog kojih brakovi često propadaju jer se supružnici nesvesno prepuste tim izazovima.

1.Očekivanje da će brak automatski rešiti usamljenost je iluzija. Usamljenost je prirodno ljudsko stanje koje brak ne može potpuno elimisati. Kada to ne razumemo, često tražimo rešenja kod partnera ili čak drugih osoba. Važno je shvatiti da individualna odgovornost za ličnu sreću ostaje ključna, čak i unutar bračne zajednice.

Bračna zajednica bi trebala biti mjesto gdje dva ljudska bića dijele svoje iskustvo usamljenosti, stvarajući trenutke koji privremeno razbijaju tu usamljenost. Dakle, važno je naučiti kako biti u miru sa samim sobom, što predstavlja ključ za rješavanje problema.

Važno je shvatiti da brak nije unaprijed određen raspored, baš kao ni život sam po sebi.

2.Brak često nosi elemente nereda i kaosa, pa kada stvari prestanu besprijekorno funkcionirati, krivnju prebacujemo na partnera. Umjesto dodatnog stvaranja problema, trebali bismo raditi na njihovom rješavanju. Umjesto upiranja prstom, važno je prstima ispreplitati svoje živote s voljenom osobom.

I tada možete zajedno prolaziti kroz izazove života, bez uzajamnog okrivljavanja i srama.

3.Zapostavljanje partnera zbog posvećenosti deci je situacija koja zahteva pažnju. Deca ne bi trebala biti apsolutni prioritet u odnosu na brak, ali takođe ne bi smjela biti ni manje važna, ukazuje portal srbijadanas.com.

Ako stavite decu kao apsolutni prioritet, ona će to osetiti i može dovesti do stvaranja barijere između vas i partnera. S druge strane, ako decu tretirate kao manje važne, može se javiti osećaj zapostavljenosti. Održavanje porodične ravnoteže podrazumeva postizanje konstantnog balansa. Svako treba imati svoje vreme u okviru porodičnih odnosa.

Izvor:pult24.info

Vezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *