Menu Close

Zašto Muškarci Često Više Cijene Žene koje Traže, a Ne One koje Daju…

Kako biste u potpunosti uživali u ljubavnim vezama, važno je sticanje svijesti o najčešćim izazovima koje veze donose.

Zamka 1: Vjerovanje da je muškaracova zaljubljenost izravan pokazatelj prave ljubavi i da će to automatski dovesti do srećnog braka do kraja života. Istina: Zaljubljenost često proizlazi iz idealiziranja partnera, gdje muškarac vidi voljenu osobu kao odraz vlastitih fantazija. Međutim, to ne znači nužno da je zaljubljen u stvarnu suštinu te žene. Kada iluzija izblijedi, može shvatiti da je bio u zabludi. Prava ljubav uključuje prihvaćanje partnerove ličnosti s osjećajem za stvarnost i uzimajući u obzir njezine stvarne osjećaje i potrebe.

Zamka 2: Vjerovanje da će se automatski ostvariti svaki san o budućnosti koji muškarac dijeli sa ženom.

Istina: Kažu da muškarac voli očima, a žena ušima. Da bi ženu vezao za sebe, muškarac je mora na neki način “osvojiti”, pokazujući kroz riječi da mu ona vrijedi. U isto vrijeme, riječi koje izgovara čovjek u stanju emocionalnog porasta možete komotno zaboraviti kad ovaj nalet popusti.

Zamka 3: Ako učinim puno za čovjeka, dam mu vremena i energije, riješim njegove probleme i ne tražim ništa zauzvrat – on će me cijeniti i uzvratiće mi s ljubavlju i predanošću. Istina: Muškarac ne cijeni ženu koja puno ulaže u njega, već onu u koju on sam puno ulaže.

Psiholozi tvrde da muškarac nesvjesno povezuje ženu koja mu pruža bezuvjetnu brigu s vlastitom majkom. Stoga, kad prima pažnju i brigu od žene, doživljava to prirodno, ne osjećajući grižnju savjesti ili imperativ uzvraćanja istom mjerom.

Zamka 4: Razmišljanje da je žena dužna podnijeti prevaru ili nepoštovanje jer je to sama izabrala. Istina: Reakcija žene na ponižavanje odražava njezinu vrijednost. Prije nego što može očekivati poštovanje od muškarca ili svijeta, žena mora naučiti cijeniti i poštovati sebe.

Zamka 5: Osećaj usamljenosti i prisustvo dobrog muškarca kraj sebe. Istina: Usamljenost ukazuje na neispunjene potrebe u vezi. Ako muškarac ne pruža ono što vam je potrebno za sreću, važno je priznati to umjesto da ga branite samo zato što je dobar čovjek. Možda jest dobar, ali možda nije dovoljno dobar za vas.

Izvor:pult24.info

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *